стрічка

У Ківерцях відзначили День Гідності та Свободи. ФОТО

22 Листопада 2018, 06:21
У Ківерцях відбулися урочистості до Дня Гідності і Свободи. 1234
У Ківерцях відбулися урочистості до Дня Гідності і Свободи.

21 листопада  у Ківерцях відбулися урочистості до Дня Гідності і Свободи.

Біля пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні зібралася представники влади, учнівська та студентська молодь, представники установ, організацій, підприємств району, депутати та активні жителі міста. Учасники заходу поклали живі квіти і лампадки до пам’ятника Героям Небесної Сотні, вшанували хвилиною мовчання пам'ять Героїв Небесної Сотні та загиблих на Сході України,– інформує сайт Ківерцівської РДА.

До присутніх звернувся міський голова Володимир Жгутов:

«Сьогодні ми  відзначаємо  п’яту річницю Дня Гідності та Свободи, який встановлено на згадку про початок двох революцій – Помаранчевої 2004 року  та Революції Гідності 2013 року. Обидві ці події продемонстрували світові бажання українського суспільства – гідне життя в цивілізованій незалежній державі. Українці об’єдналися з єдиною метою – відстояти своє право на краще життя. На жаль, не таким легким є наш Європейський вибір. Війна на Сході, економічні та політичні негаразди серйозно гальмують цей шлях. Тож усі ми мусимо розуміти, що Європейську Україну будує кожен із нас своїми вчинками та своєю працею…».

З нагоди свята у районному  будинку культури ім. Михайла Ковальова учасники творчої студії Наталії Журавльової продемонстрували глядачам мистецький соціальний проект  «І пташки хочуть миру».

В храмах району відбулися молитви за мир в Україні. У закладах культури та загальноосвітніх навчальних закладах району, Ківерцівському районному краєзнавчому музеї  в рамках Тижня Гідності та Свободи: проведено урочисті лінійки, години спілкування, бібліотечні уроки, засідання клубів та літературно – мистецьких об’єднань, виставки малюнків та фотоколажів, перегляд кінофільмів, присвячених героїчним подіям Майданів та Революції Гідності.









 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024