стрічка

Об'єднавчий собор Української церкви пройде в грудні

19 Листопада 2018, 10:10
Фото: патріарх Варфоломій 1814
Фото: патріарх Варфоломій

Об'єднавчий Собор української православної церкви відбудеться в грудні 2018 року. Точну дату повідомлять 27-29 листопада.

Про це йдеться на сторінці радника Президента, директора Національного інституту стратегічних досліджень Ростислава Павленка у  Facebook, - передає Укрінформ

«Тепер офіційно. Повідомлення з Фанару: Вселенський Патріархат підтверджує своє рішення надати Томос про автокефалію Православній церкві в Україні. Об‘єднавчий Собор відбудеться в грудні 2018 року, точна дата буде названа в ході засідання Святого і Священного Синоду Вселенського Патріархату 27-29 листопада цього року», - написав він.

Як повідомлялося, 11 жовтня Синод Вселенського Патріархату ухвалив рішення надати Томос про автокефалію православній церкві в Україні. Тепер у Києві має бути скликано Собор за участю архієреїв УПЦ КП, УАПЦ, а також УПЦ МП, які звернулися до Вселенського Патріарха з проханням про Томос.

Собор здійснить церковне об'єднання, утворивши єдину помісну УПЦ, і обере її предстоятеля. Після цього відбудеться отримання предстоятелем єдиної помісної автокефальної УПЦ Томоса як документа (грамоти).

Президент Петро Порошенко та Вселенський Патріарх Варфоломій 3 листопада підписали у Стамбулі Угоду про співпрацю та взаємодію між Україною та Вселенським Патріархатом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 важливих тез, які волинянам варто знати про церковні рішення у СтамбуліВолинський єпископ Нафанаїл підтримав розрив відносин УПЦ МП із Вселенським патріархатомКолишній єпископ Володимирської єпархії – єдиний, хто не підтримав постанову Собору УПЦ МППроросійські друзі та церковний бізнес митрополита Володимир-Волинського і Ковельського Володимира

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024