стрічка

У Любомлі в пологовому відділенні породіллям вручили «Пакунок малюка»

16 Листопада 2018, 16:41
Вручення «Пакунка малюка» 832
Вручення «Пакунка малюка»

У районі триває вручення державної допомоги.

У четвер, 15 листопада, голова райдержадміністрації Олександр Устименко та начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Василь Веремчук відвідали пологове відділення КНП «Любомльського ТМО Любомльської районної ради», – про це йдеться на сайті РДА.

Посадовці урочисто вручили «пакунок» мамам новонароджених малюків з села Хворостів Ларисі Валеріївні та селища Шацьк Олені Миколаївні, які нещодавно народили немовлят. У кожній сім’ї це уже по другій дитині.

Вручення пакунка малюка
Вручення пакунка малюка

Нагадаємо, з вересня поточного року в Україні почала діяти нова програма допомоги для сімей з новонародженими дітьми, згідно якої під час виписки з пологового будинку батьки немовлят отримують «Пакунок малюка».

До бебі-боксу увійшли найнеобхідніші для дитини  речі:зокрема, пелюшки, сорочечки, шапочки, пінетки, підгузки, ковдра, матрац, термометр, соска, пляшечка, олійка та присипка. Окрім одягу та інших важливих речей, пакунок також містить інформаційні матеріали, які допоможуть батькам якнайкраще доглядати за дитиною.

Орієнтовна сума бебі-боксу становить 5 тисяч гривень. Фактично, він є додатком до основних виплат при народженні дитини.

Надання «Пакунку малюка» здійснюється відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння між Урядом України та Управлінням Організації Об'єднаних Націй з обслуговування проектів і Дитячим фондом Організації Об'єднаних Націй у сфері соціального захисту сімей з дітьми та підтримки розвитку відповідального батьківства на умовах співфінансування в межах реалізації проекту міжнародної технічної допомоги «Забезпечення соціального захисту та відповідального батьківства в Україні».

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром