стрічка

У Копачівці жінка померла від чадного газу

15 Листопада 2018, 17:23
У Копачівці жінка померла від чадного газу 2098
У Копачівці жінка померла від чадного газу

В одному з сіл області медики екстреної медичної допомоги констатували клінічну смерть жінки, а двох госпіталізували. Три бригади ЕМД були задіяні на ліквідації наслідків отруєння чадним газом на Волині.

У середу, 14 листопада, о 19.35 до центральної оперативної диспетчерської надійшов виклик, приводом якого була діабетична кома у 43-річної жінки. О 19:44 фельдшерська бригада ЕМД прибула на місце виклику. На момент прибуття бригади ЕМД до потерпілої також викликали фельдшера місцевого ФАПу. Медики оглянули жінку та констатували клінічну смерть і негайно розпочали реанімаційні заходи, про це повідомили на Facebook-сторінці Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Як вдалося з'ясувати інтернет-виданню Район.in.ua, трагедія сталася в Копачівці Рожищенського району.

«Раптом вони відчули у себе різке погіршення стану: з’явилася нудота, блювота, головокружіння, тремор ніг. Незважаючи на погане самопочуття, медики продовжували реанімувати жінку, аж раптом син хворої, який знаходився поряд, втратив свідомість – у ту мить стало зрозуміло: у будинку чадний газ! Оскільки в хаті були ще інші члени родини, аби усіх вивести з приміщення прийшлось кликати на допомогу сусідів. А тим часом із найближчих пунктів базувань виїхали ще дві бригади ЕМД», – йдеться в повідомленні.

Усім потерпілим на місці виклику була надана медична допомога. Двоє потерпілих від госпіталізації відмовились, двох транспортували до медичного закладу і госпіталізували у реанімаційне відділення, одна потерпіла, на жаль, померла.

До слова, чадний газ підступний та смертельно небезпечний, не має запаху, безбарвний – його неможливо відчути. Утворюється він внаслідок неповного згоряння палива в опалюваних приладах. Бережіть своє здоров’я і здоров’я своїх дітей.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024