Аграрії Волині можуть отримати майже 50 мільйонів гривень

Аграрії Волині можуть отримати майже 50 мільйонів гривень з держбюджету

13 Листопада 2018, 20:16

Сільгоспвиробники Волинської області отримали майже 40 мільйонів гривень дотацій за утримання корів та молодняку, а можуть отримати ще 50.

Повідомили про це на нараді очільника облдержадміністрації з головами райдержадміністрацій щодо державної підтримки сільськогосподарських працівників 13 листопада.

«На сьогодні наші аграрії отримали 28 мільйонів і буквально вчора прийшло ще 11 мільйонів для сільгоспвиробників. Ті зміни, які відбулися, є підставою сказати, що додатково наші аграрії, фермери і сільгосппідприємства можуть отримати майже 50 мільйонів гривень. Тому потрібно точно і правильно донести інформацію до аграріїв, бо залишилося менше місяця», – заявив керівник департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрій Горбенко.

Для отримання дотації за утриманням корів підприємство має подати до Мінагрополітики такі документи:

заявку (в електронному та паперовому вигляді);

довідку про відкриття поточного рахунку, видану банком;

копію звіту про стан тваринництва (форма 24-сг) станом на 1 січня поточного року, засвідчену органами державної статистики;

довідку, чинну на дату подання заявки, про відсутність заборгованості з податків, зборів, платежів, що контролюються органами доходів і зборів.

Детальну інформацію можна отримати на сайті Міністерства аграрної політики України.

За словами Олександра Савченка, агропромисловий комплекс Волині не є найгіршим в Україні. Але можливо відстаємо ми тому, каже Савченко, що десь недопрацьовуємо.

«Голови райдержадміністрацій не змогли організувати голів сільських рад та ОТГ і не змогли розповісти, що їм надає держава, я не розумію, чому частина населення говорить, що все пропало і стало погано жити, якщо навіть не беруть кошти, які передбачені державними програмами та програмою Президента України на підтримання малоферм. Ми сьогодні маємо 50 зайвих мільйонів на підтримку сільгоспвиробників, і знову їх не освоюємо. Що може бути гірше?», –підсумував Олександр Савченко.