стрічка

Аграрії Волині можуть отримати майже 50 мільйонів гривень з держбюджету

13 Листопада 2018, 20:16
Аграрії Волині можуть отримати майже 50 мільйонів гривень 712
Аграрії Волині можуть отримати майже 50 мільйонів гривень

Сільгоспвиробники Волинської області отримали майже 40 мільйонів гривень дотацій за утримання корів та молодняку, а можуть отримати ще 50.

Повідомили про це на нараді очільника облдержадміністрації з головами райдержадміністрацій щодо державної підтримки сільськогосподарських працівників 13 листопада.

«На сьогодні наші аграрії отримали 28 мільйонів і буквально вчора прийшло ще 11 мільйонів для сільгоспвиробників. Ті зміни, які відбулися, є підставою сказати, що додатково наші аграрії, фермери і сільгосппідприємства можуть отримати майже 50 мільйонів гривень. Тому потрібно точно і правильно донести інформацію до аграріїв, бо залишилося менше місяця», – заявив керівник департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрій Горбенко.

Для отримання дотації за утриманням корів підприємство має подати до Мінагрополітики такі документи:

заявку (в електронному та паперовому вигляді);

довідку про відкриття поточного рахунку, видану банком;

копію звіту про стан тваринництва (форма 24-сг) станом на 1 січня поточного року, засвідчену органами державної статистики;

довідку, чинну на дату подання заявки, про відсутність заборгованості з податків, зборів, платежів, що контролюються органами доходів і зборів.

Детальну інформацію можна отримати на сайті Міністерства аграрної політики України.

Інформація на виплату дотацій станом на 1 вересня 2018 року
Інформація на виплату дотацій станом на 1 вересня 2018 року

За словами Олександра Савченка, агропромисловий комплекс Волині не є найгіршим в Україні. Але можливо відстаємо ми тому, каже Савченко, що десь недопрацьовуємо.

«Голови райдержадміністрацій не змогли організувати голів сільських рад та ОТГ і не змогли розповісти, що їм надає держава, я не розумію, чому частина населення говорить, що все пропало і стало погано жити, якщо навіть не беруть кошти, які передбачені державними програмами та програмою Президента України на підтримання малоферм. Ми сьогодні маємо 50 зайвих мільйонів на підтримку сільгоспвиробників, і знову їх не освоюємо. Що може бути гірше?», –підсумував Олександр Савченко.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024