стрічка

У краєзнавчому музеї — виставка про видатну лучанку

10 Листопада 2018, 15:24
Катерина Десницька з чоловіком та сином 1108
Катерина Десницька з чоловіком та сином

Одна з легендарних постатей історії України — Катерина Десницька — Сіамська принцеса.

9 листопада у Волинському краєзнавчому музеї вшановували спогадами незламну та вольову жінку, — йдеться в сюжеті Сфера-ТВ.

Наша землячка – Катерина Десницька відома не лише в Україні, а й по всьому світу. Кохання української дівчини та таїландського принца і досі надихає сотні сердець. Катерина здобула титул Сіамської принцеси і увійшла до королівської родини. Вражаючий факт у цій історії, що після важкого шляху і здобуття високого титулу дівчина за власним бажанням покинула все і розлучилася з чоловіком.

Лише зараз із тайської на українську переклали книгу, в якій до найменших деталей описана історія Катерини та принца Чакрабонгсе. Власне книгу «Катя і принц Сіаму» написала онука Десницької. Тепер прочитати історію зможуть усі охочі.

До Волинського краєзнавчого музею завітав сьогодні і Почесний консул Королівства Таїланд в Україні Михайло Радуцький. Він передав вітання лучанам від таїландського уряду і підкреслив неординарність постаті Катерини Сіамської.

Гості насолоджувалися виставкою світлин під назвою «Катерина Таїландська» та з цікавістю гортали сторінки книги. Імпрезу відвідав навіть очільник виконавчої влади Волині Олександр Савченко. Олександр Ілліч поділився з нами власними враженнями про постать видатної волинянки

Разом з тим, усі могли насолодитися цікавим перформансом – читанням листів Катерини і принца під  звучання класичної музики.

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024