стрічка

У Луцьку презентують останній роман Івана Корсака

09 Листопада 2018, 09:28
Іван Корсак 1083
Іван Корсак

У Луцьку в музеї сучасного українського мистецтва Корсаків відбудеться презентація останнього роману Івана Корсака «За серпанком, загадковим серпанком».

Захід проходитиме 16 листопада о 17:00, – повідомляють у КРЦ «Адреналін Сіті».

Останній твір, який встиг написати «український Дюма» Іван Корсак про В’єтнамську війну (1959–1975), яка починалася для сучасних українців до болю знайомо. Неоголошені терористичні дії диверсійних загонів комуністичного Північного В’єтнаму проти демократичного Південного. Російський слід і російський стиль загарбницької гібридної війни, яка мала на меті поширення і ліквідацію демократичного ладу. Радянські агенти впливу антивоєнної кампанії хіпі в Америці. Підкуп «совітами» ключових фігур і інформаторів ФБР.

Традиційним був і український слід у цій війні. Певна річ, на боці демократичного табору. І, певна річ, героїчний. Діти вчорашніх комбатантів ніби продовжили справу батьків, знову воюючи з «червоною чумою». Недарма ж одного з пілотів, майора армії США Мирона Дідурика з Тернопілля, американці за хоробрість прозвали «скаженим козаком»… Він загинув від кулі, щойно його гелікоптер торкнувся землі. Не зрадивши козацької честі й ідеалів свободи. Мовби розуміючи, що герої не вмирають.

Учасники заходу: Віктор Вербич, Олеся Ковальчук, Ольга Ляснюк, Ніна Горик, Микола Кучерепа, Віктор Корсак, Галина Яструбецька та інші.
Ведуча: Світлана Крисак.

Адреса: вул. Карбишева, 1, КРЦ «Адреналін Сіті», Музей сучасного українського мистецтва Корсаків.

Вхід: вільний.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024