стрічка

На озері Пісочне почали укріплювати берег

08 Листопада 2018, 13:10
1507

Ініціативна група села Гаївка в цьому році подала на обласний конкурс місцевих ініціатив свій проект і отримала фінансування на його реалізацію. 

Так, проект під назвою «Збережемо красу озера Пісочне Шацького району» ініціативної групи села Гаївка знайшов підтримку в обласній раді, яка виділила 88 тисяч гривень на його реалізацію. Решту суми збирали жителі села (2 тисячі грн.), ще 10 тисяч грн. виділив санаторій «Лісова пісня».

Проектом передбачено встановлення бетонних блоків на березі озера Пісочне. Це зроблять для того, аби вода не розмивала пісок із пляжу, озеро не замулювалося та не заростало, на якому так люблять відпочивати не лише відпочивальники санаторію «Лісова пісня», а й місцеві жителі.

Реалізацію проекту вже розпочали та встановили на березі 27 бетонних блоків.

Щороку для того, аби впорядкувати пляжну зону до початку літнього сезону відпочинку, керівництву санаторію доводилось завозити туди чимало піску, який за рік знову змивався в озеро. Наразі ця проблема буде вирішена в такий спосіб.

На березі озера вже змонтовано 27 бетонних блоків, які до 25 грудня планують встановити на них лавочки, аби все набуло естетичного вигляду. 

Читайте також: В селах Ростань і Гаївка реалізують проекти, які здобули перемогу в обласному конкурсі


 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024