стрічка

Що сталося із силовиками, які репресували Майю Москвич під час Євромайдану

04 Листопада 2018, 12:53
Майя Москвич 10818
Майя Москвич

Силовики, які курували биття і переслідування людей під час Євромайдану, отримали кар'єрний ріст.

Йдеться про колишнього прокурора Вадима Приймачка, слідчого міліції Юрія Маркевича і тодішнього очільника Волинської міліції Олександра Терещука. Про це на своїй сторінці у Facebook пише волонтер Роман Синіцин.

Де зараз працюють ці люди, читайте далі у дописі Романа Синіцина, який подаємо без змін.

«Дивіться яка історія.

Ось цей солдат на першому фото і ця красива дівчинка на другому - одна людина. 
Моя подруга Майя Москвич.

Майя тиждень тому привезла з Сіднея (Invictus Games - міжнародні спортивні змагання в паралімпійському стилі для ветеранів) дві золоті медалі за стрільбу з лука!

В рідному і для мене і для Майї Луцьку, її зараз носять на руках, розривають місцеві ЗМІ, запрошують в ОДА на зустріч з губернатором.

І є за що бо Майя великий молодець. В 2014 пішла добровольцем на фронт, в батальйон Кульчицького. Потім воювала в Гарпуні. Потім в Миротворці. В 2017 демобілізувалась.

Зараз займається підприємництвом і громадською діляльністю.

Але мало хто знає, що в 2013, у грудні, в Луцьку Майю закривали менти і прокурорські за те, шо вона 2 грудня з друзями винесла з ОДА портрети Януковича і «познущалась з них». 

Для Майї все закінчилось домашнім арештом і електронним браслетом. 
Потім Майдан переміг, браслет бистро зняли ну і якби все.

Але не все.

На третьому фото колишній прокурор з Волинської прокуратури Вадим Приймачок. Він готував і зачитував у суді ухвалу в якій йшлося про те, що Майя разом з групою осіб порушувала закон «з метою явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю та винятковим цинізмом». Ну і просив для неї домашній арешт. Впринципі не тільки для неї, там група осіб.

Де зараз прокурор Приймачок?
Звільнений? Люстрація?

Якось не склалось. Приймачок пішов на підвищення, перебрався в Київ. Станом на 2017 був заступником начальника відділу Головної військової прокуратури в ГПУ.

На четвертому фото слідчий міліції Юрій Маркевич. Він тоді заперечував проти присутності преси і громадськості на процесі і стверджував, що Майя «може скоїти низку інших злочинів під час досудового слідства, зокрема викладати нотатки провокативного характеру у соцмережі та їздити у Київ на Євромайдан».

Де зараз слєдак Юрій Маркевич?
Звільнений? Люстрація?

Дивно але ні. Маркевич так і працює слідаком. Він тепер, правда, «поліцейський».

На п'ятому фото тодішній очільник Волинської міліції Олександр Терещук.

Приклад з Майї не одиничний. Таких десятки і сотні. Все це по мусорській лінії курувалось безпосередньо Терещуком. Людей переслідували, били, закривали. Колони автобусів і техніки зупиняли на виїздах з міста аби ті не потрапили на Майдан.
Різне було.

Де зараз Олександр Терещук.
Звільнений? Люстрація?

Дивно але ні. Тиждень тому Петро Порошенко призначив його головою Київської ОДА.

Так і живемо».

Вадим Приймачок
Вадим Приймачок

Юрій Маркевич
Юрій Маркевич

Олександр Терещук
Олександр Терещук

Майя Москвич
Майя Москвич

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024