стрічка

У санаторії «Лісова пісня» пацієнтам роблять особливий масаж

03 Листопада 2018, 12:40
Масаж називається пневмопресинг 2201
Масаж називається пневмопресинг

У санаторії «Лісова пісня» пацієнтам роблять особливий масаж, який називається пневмопресинг.

Основна лікувальна дія проводиться за допомогою спеціальної повітряної манжети-матраца, розділеної на герметичні відсіки. Протягом лікувального сеансу манжета по черзі накладається на різні ділянки тіла пацієнта, – йдеться на сторінці здравниці у Facebook. 

Відповідно до призначеної програми у відсіки манжети нагнітається повітря. 

Клінічний ефект об'ємного пневмопресингу спостерігається в поліпшенні крово- і лімфообігу, функціонального стану артеріальних і венозних судин, в т.ч. і секреторній функції їх ендотелію, активації фібринолізу, зменшенні або зникненні гладком'язових спазмів, больового і набряклого синдромів, збільшенні рухливості суглобів, поліпшенні сну, емоційного статусу і інтелектуальних можливостей. За рахунок прискорення крово- і лімфотоку і підвищення оксигенації крові оптимізуються обмінно-трофічні і репаративні процеси в тканинах. 

Лікування благотворно позначається на стані центральної нервової системи, нервово-м'язового апарату, діяльності травної і сечостатевої систем, сприяє розсмоктуванню рубців, підвищенню імунітету, викликає реакції м'язового розслаблення, що сприяє відновленню сил після фізичної і розумової напруги, забезпечує анальгезуючий ефект, антидепресивну і антистресову дії.

Підвищення адаптаційних можливостей під впливом об'ємного пневмопрессингу простежується у більшості пацієнтів. Гармонізуються взаємини внутрішніх систем організму і зовнішнього середовища, чітко спостерігається зменшення метеозалежності, підвищується резистентність до неспецифічних запальних і простудних захворювань. 

Профілактичне застосування об'ємного пневмопресингу сприяє тренуванню фізіологічних адаптаційних реакцій, підвищенню опірності несприятливим чинникам зовнішнього середовища, попереджає загострення ряду хронічних захворювань. 

Терапевтичними особливостями об'ємного пневмопресингу є специфічний вплив на капілярний кровообіг, прискорення природного дренажу міжклітинної рідини, неінвазивність і потенційна сумісність з іншими методами терапії.


 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024