стрічка

Представники яких громадських організацій допомагатимуть обирати директорів медзакладів Волині

31 Жовтня 2018, 15:22
Представники яких громадських організацій допомагатимуть обирати директорів медзакладів Волині 924
Представники яких громадських організацій допомагатимуть обирати директорів медзакладів Волині

У Волиньраді до складу конкурсної комісії, яка затверджуватиме директорів медичних закладів, внесли три представники громадських організацій.

Про це стало відомо під час постійної комісії з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією Волиньради 31 жовтня.

Нещодавно, за словами очільника комісії Анатолія Вітіва, облрада ухвалила положення про конкурсні комісії.

Згідно з законом комісія складатиметься з дев’яти чоловік, три з яких мають бути представники обласної ради, три представники громадських організацій, і три – від того медичного закладу, в якому відбуватиметься конкурс на заміщення керівника.

Комісія минулого місяця оголошувала конкурс для громадських організацій, на сьогодні документи подали п’ять ГО, три з яких прийняли до складу комісії на заміщення очільника медзакладу. Основною вимогою було те, аби в ГО боролися з корупцією, або ж займалися питаннями в медичній сфері.

Відтак, обрали управління у Волинській області всеукраїнської громадської організації «Всеукраїнська спеціальна колегія з питань боротьби з корупцією та організованою злочинністю» – представник, директор Олександр Сюйва; Волинський обласний дитячий фонд «Дитяча місія» – представник Ігор Дородних; Всеукраїнське лікарське товариство – представниця Любов Лимар.

Вони, як зауважив Анатолій Вітів, працюватимуть з керівником конкурсної комісії – заступником голови обласної ради Романом Карпюком.

До слова, представників Спілки воїнів АТО Волині (статут спілки не відповідає умовам конкурсу) та Асоціації педіатрів Волині члени комісії не підтримали.

Читайте також: Волиньрада вимагатиме у Президента України не піднімати ціну на газ

Коментар
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром