стрічка

«Ми їздимо, гасимо, а люди знову палять», - волинський рятувальник

31 Жовтня 2018, 13:55
913 Джерело: фото ілюстративне

Протягом року в Шацькій ОТГ виникло сім пожеж в екосистемах, шість з яких - у Самійличівському окрузі.

Про це повідомив начальник Шацького РС УДСНС Анатолій Пінкевич на колегії в Шацькій райдержадміністрації.

На проблемі пожеж в екосистемах, які виникають щороку на території Шацького району, наголосив і голова Шацької РДА Василь Голядинець, акцентувавши увагу очільників громад, правоохоронних структур та рятувальних служб. Людська безпечність та безвідповідальність стає причиною загорання торфовищ, особливо це стосується Самійличівського округу, де зараз горять торфовища.

«Оперативно спрацювали у селі Піща, де горіли торфи. Тепер вже тиждень горять торфи в Самійличах. Люди безкарно й далі палять на городах траву, безпечно себе поводять з вогнем. Не думають ні про своє здоров’я, ні про своїх дітей. Знищуються вогнем особливо цінні землі, на яких могли б господарювати якщо не наші, місцеві люди, то інвестори. За декілька років допаляться до того, що інвесторам справді не буде що запропонувати. Прощу правоохоронні служби та очільників громад попрацювати з людьми та знайти винних у пожежах. Я буду чекати результату. Окрім того, на ліквідацію пожеж витрачаються державні кошти, які могли б спрямовуватися на школи чи садочки у цих селах», - відзначив Василь Голядинець.

Як повідомив Анатолій Пінкевич, з початку року в екосистемах Шацького району зареєстровано 10 пожеж (Шацька селищна рада – 7 випадків, з яких шість випадків сталося по Самійличівському старостинському окрузі, Світязька, Піщанська та Грабівська – по одному.

«Не раз наголошував, щоб керівники громад проводили роботу з людьми, але більш ніж упевнений, що цього ніхто не робив. Прекрасно в селі всі знають, хто і де палив. Особливу увагу зараз треба звернути на території, які не обробляються, визначити наявність природних та штучних водойм, під’їзні шляхи до них, та закріпити відповідальних осіб за ними», - відзначив головний рятувальник району.


 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024