стрічка

Уродженець Луцька зізнався на камеру, як луганські «козаки» грабували й убивали в ЛНР

30 Жовтня 2018, 16:23
Козацький отаман із Луцька Сергій Косогоровий (Косогора) 11387
Козацький отаман із Луцька Сергій Косогоровий (Косогора)

Козацький отаман Сергій Косогоровий (Косогора), який родом з Луцька, у 2014 році контролював місто Красний Луч. Він встановив одноосібну диктатуру, змушував бізнесменів платити данину,  мирним жителям забороняв виїжджати з міста і святкувати Новий рік.  

А у 2015 році його заарештували люди Плотницького, очільника «уряду ЛНР». Про це у своєму блозі написав Денис Казанський.

Він повідомив, що на луганському сайті 0642.ua виклали протоколи допиту одного з найвідоміших козацьких отаманів – Сергія Косогорова. У 2014 році козаки, як відомо, хоч і воювали проти України, але не підкорялися ЛНР і вважали себе паралельною, самостійною структурою.

Через це між козаками та бойовиками ЛНР постійно виникали конфлікти та сплески, які тривали до тих пір, поки козацькі банди не були повністю підконтрольні так званому «урядові ЛНР» на чолі з Плотницьким.

У цій боротьбі деяких козацьких отаманів вбили або взяли під арешт, а деякі змушені були піти в Росію. Отаман Косогора до останнього сидів у Красниму Лучі, і заарештували його люди Плотницького у лютому 2015 року. Тоді вірні ЛНР (по факту – російські) військові формування в'їхали в Красний Луч, роззброїли блокпости козаків, а будинок самого Косогори взяли штурмом і спалили.

Косогор був найбільш епічним козацьким отаманом. Як з кіно про Громадянську війну 1918 року. До цих пір іноді переглядаю його виступ на ютубі. У Красному Лучі він встановив одноосібну диктатуру.

Виглядає карикатурно, але насправді нічого смішного, звичайно, немає, якщо задуматися, що цей недоумкуватий ідіот взяв в заручники ціле місто і витворяв з його жителями все, що хотів.

Про те, що конкретно витворяли в Красному Лучі цей комічний вусатий дядько і його банда, якраз і можна почитати в опублікованих матеріалах допитів отамана.

Цікаво, що починається допит з біографії Косогора. На початку 90-х він встиг попрацювати міліціонером, але звільнився з МВС, так як «не поважав український герб». Середню освіту в технікумі отримував заочно. Тобто, практично не був освіченим.

Далі Косогор розповідає про будні козацтва в Красному Лучі. Спочатку комендантом міста від козаків російського отамана Козіцина призначили Колінцова, але потім Косогор роззброїв і заарештував його. Крім того, в місті також претендував на владу лідер іншої козацької банди – В'ячеслав Петров, який не підкорявся Козіцину і контролював місцеві вугільні підприємства.

У вересні-жовтні В'ячеслав Петров захватив шахти об'єднання «Донбасантрацит» і сам став розпоряджатися всім вугіллям, яке видобували в місті.


Після цього між козацькими формуваннями Петрова і Косогора-Козіцина почалася боротьба за право розпоряджатися вугіллям місцевих шахт, і Козіцин віддав наказ Косогорі заарештувати Петрова. А заодно з ним і мера Красного Луча Марину Філіпову, яка працювала з Петровим.

Цікаво, що в затриманні Філіпової брали участь співробітники спецслужб РФ.

Після арешту Філіпової люди Косогори пограбували її будинок, звідки винесли гроші та цінності, які передали Козіцину. Замість Філіпової Козіцин призначив «мером» Красного Луча якогось Юрія Кондратенка, але незабаром наказав Косогорі заарештувати і його.


А це матеріали кримінальних справ, які розслідує так звана «прокуратура ЛНР». Тут перераховані найрізноманітніші подвиги козацьких формувань. Викрадення людей, незаконне заволодіння транспортними засобами і житловими приміщеннями, нанесення тяжких тілесних ушкоджень і розбій – «антифашисти» тут у всій красі.




Приблизно так виглядає прихід в місто «руского мира». Під гаслами боротьби з фашизмом і бандерівцями насправді відбувається терор мирного населення, мародерство, грабежі і вбивства. Найгірші представники суспільства силою беруть владу і стають вершителями чужих доль, а підконтрольні їм міста занурюються в темряву кримінального свавілля.

Пам'ятайте – чим більше в вашому місті прихильників Росії, тим більше ймовірності, що завтра все це може повторитися й у вас вдома.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024