стрічка

У волинському агроколеджі відбулася Міжнародна науково-практична конференція

29 Жовтня 2018, 13:20
У волинському агроколеджі відбулася Міжнародна науково-практична конференція 1603
У волинському агроколеджі відбулася Міжнародна науково-практична конференція

На базі Володимир-Волинського агротехнічного коледжу провели Міжнародну науково-практичну конференцію «Професійна підготовка фахівців з елементами дуальної освіти».

Захід відбувся 25 жовтня за участю представників польської делегації, директора департаменту агропромислового розвитку Юрія Горбенка, начальника управління освіти та науки Людмили Плахотної та представників місцевої влади, - інформує Департамент агропромислового розвитку Волинської ОДА.

Директор коледжу Олександр Коновалюк вітаючи присутніх у стінах закладу інформував про навчальний заклад, де поряд з основною професією випускник отримує робітничі професії. В коледжі є навчально-дослідне господарство та виробнича майстерня. На денній та заочній формах, навчання здійснюється за чотирма напрямами: «Техніка та енергетика аграрного виробництва», «Геодезія та землеустрій», «Право», «Транспорт».



Юрій Горбенко зазначив, що коледж готує висококваліфіковані кадри, адже заклад поєднує теоретичну базу з практикою на сучасних потужних підприємствах.

Студенти коледжу проходять навчальні практики у сільськогосподарських підприємствах району, таких як ТОВ «Агросвіт» (керівник - Євген Шелепіна)ПАТ «Володимир-Волинська птахофабрика» (керівник - Аліна Сич)ТзОВ «Пятидні» (кервник - Валерій Діброва)ТзОВ «Луга» (керівник - Федір Ляснік). В подальшому випускники коледжу успішно працевлаштовуються, в тому числі на даних підприємствах.

Людмила Плахотна охарактеризувала особливості впровадження дуальної освіти в області.

Про систему навчання та здобуття аграрних професій, співпрацю та партнерство розповіли представники польської делегації: директор шкільного комплексу сільськогосподарського навчального центру Доброчина Анджей Дзелінський, директор департаменту розвитку сільських територій та сільського господарства в Маршалковському Офісі Вармінсько-Мазурської губернії в Ольштіні Ярослав Анджей Сарновський, віце-президент Національної ради сільськогосподарських палат Мірослав Боровський та директор сільськогосподарського шкільного комплексу у Смолянах Міхал Оттон Буковський.

До відома, впродовж 16 років студенти Володимир-Волинського агротехнічного коледжу проходять виробничо-технологічні практики у Вармінско-Мазурському воєводстві республіки Польща, де вивчають сучасні технології виробництва в рослинництві та тваринництві.

Також польські колеги розповіли присутнім про досвід проектної діяльності при фінансовій підтримці Європейського Союзу. Завдяки цьому вдалося залучити кошти для реалізації ряду проектів в аграрній галузі. Відеоматеріали реалізованих проектів у сфері агротуризму та екологічного фермерства демонстрували учасникам конференції.

 Про співпрацю з коледжем учасників конференції проінформували заступник начальника міськрайонного управління Держгеокадастру Оксана Гжиб та директор ТОВ «Володимир-Волинське АТП» Микола Шимчук.

На завершення заходу, студенти розповіли про проходження практики в передових господарствах Волині та Польщі та порадували присутніх святковим концертом.

Читайте також: Наші цінності – повага до традицій: Володимир-Волинський педколедж святкує уродини



 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024