стрічка

На Ковельщині медики їхали на «кров’яну рвоту», а приїхали на сімейну сварку

23 Жовтня 2018, 08:44
На Ковельщині медики приїхали на хибний виклик 937
На Ковельщині медики приїхали на хибний виклик

На Ковельщині медики приїхали на хибний виклик.

Про це повідомляється на сторінці Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Фейсбук.

До центральної оперативної диспетчерської надійшов виклик із села Ковельського р-ну, в якому жінка повідомила про те, що у її чоловіка «кров’яна рвота».

Приїхавши на місце виклику, фельдшер застала таку картину: на вулиці, поблизу будинку нетверезі чоловік та жінка голосно з’ясовують стосунки. Фельдшер спробувала вияснити, кому ж насправді потрібна медична допомога? Нетверезий чоловік відмовився від допомоги, а жінка почала голосно лаятись, погрожувати і кидатись камінням. Після того, як чоловік спробував заспокоїти жінку і вибачитись за поведінку дружини вона вхопила палицю і кинулась на медиків і чоловіка.

Про ситуацію, яка склалась на місці виклику фельдшер була змушена доповісти старшому лікарю ЦОД і викликати поліцію. Патрульні поліцейські, які приїхали з Ковеля на місце події, склали протокол про виклик як завідомо неправдивий.

На Волині за дев’ять місяців 2018р. було здійснено 1066 безрезультатних виїздів бригад ЕМД. У Ковельському районі – 121 виїзд. У села прилеглі до смт. Голоби – 8. За той самий період зафіксовано 1688 випадків смерті громадян до приїзду бригад екстреної медичної допомоги.

«Варто замислитись: а чи справді тому, хто вживає алкоголь, потрібна медична допомога?!», – зазначають медики у дописі.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024