стрічка

На Гнідавському цукровому заводі планують експортувати жом за кордон

22 Жовтня 2018, 16:35
На Гнідавському цукровому заводі планують експортувати жом за кордон 1934
На Гнідавському цукровому заводі планують експортувати жом за кордон

Гнідавський цукровий завод продовжуватиме модернізацію виробництва впевнено досягаючи європейських стандартів.

Після встановлення жомопресів та фільтрів глибокого віджиму у планах напрацювання  концепції сушіння жому. Про це повідомляє прес-служба підприємства.

Переговори ведуться з польською проектною організацією, яка має підготувати відповідний проект. Сьогоднішня реконструкція, що проходить на Гнідавському цукровому заводі передбачає всі можливості для реалізації: подачі жому на сушильну установку, будуть встановлені відповідні транспортери під преси і відкриття другої лінії.

«Майбутня сушильна установка буде розміщена компактно поблизу іншого необхідного обладнання. Туди вже проводять всі необхідні комунікації, бо будуючи сьогодні, ми думаємо про завтрашній день», – запевнив заступник голови правління з питань інвестицій Гліб Галькевич.

На сушильній установці жом сушиться до 90% сухих речовин, гранулюється, що є стабільним продуктом, який можна експортувати за кордон. Скажімо, відома фірма із виготовлення собачого корму Pedigree у своїй технології виробництва використовує сухий гранульований жом.

На підприємстві розповідають, що  планують перейти на такий рівень роботи заводу як у Польщі, Німеччині, коли практично на території заводу жому не буде.

Така модернізація, яку з року в рік проводить Гнідавський цукровий завод є частиною перспективного плану затвердженого з метою повного розвантаження полів фільтрації та у перспективі їх закриття.

Читайте також:

Як у Луцьку вітали працівників харчової галузі

Гнідавський цукровий завод увів в експлуатацію сучасне німецьке обладнання

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром