На Гнідавському цукровому заводі планують експортувати жом за кордон
Гнідавський цукровий завод продовжуватиме модернізацію виробництва впевнено досягаючи європейських стандартів.
Після встановлення жомопресів та фільтрів глибокого віджиму у планах напрацювання концепції сушіння жому. Про це повідомляє прес-служба підприємства.
Переговори ведуться з польською проектною організацією, яка має підготувати відповідний проект. Сьогоднішня реконструкція, що проходить на Гнідавському цукровому заводі передбачає всі можливості для реалізації: подачі жому на сушильну установку, будуть встановлені відповідні транспортери під преси і відкриття другої лінії.
«Майбутня сушильна установка буде розміщена компактно поблизу іншого необхідного обладнання. Туди вже проводять всі необхідні комунікації, бо будуючи сьогодні, ми думаємо про завтрашній день», – запевнив заступник голови правління з питань інвестицій Гліб Галькевич.
На сушильній установці жом сушиться до 90% сухих речовин, гранулюється, що є стабільним продуктом, який можна експортувати за кордон. Скажімо, відома фірма із виготовлення собачого корму Pedigree у своїй технології виробництва використовує сухий гранульований жом.
На підприємстві розповідають, що планують перейти на такий рівень роботи заводу як у Польщі, Німеччині, коли практично на території заводу жому не буде.
Така модернізація, яку з року в рік проводить Гнідавський цукровий завод є частиною перспективного плану затвердженого з метою повного розвантаження полів фільтрації та у перспективі їх закриття.
Читайте також:
Як у Луцьку вітали працівників харчової галузі
Гнідавський цукровий завод увів в експлуатацію сучасне німецьке обладнання