стрічка

Фейки у соцмережах: як розпізнати та вберегтися

19 Серпня 2022, 20:11
Фейки у соцмережах 7435
Фейки у соцмережах

Стрічки соцмереж з початку повномасштабного вторгнення росії до України щоденно рясніють ворожими фейками та шахрайськими «заманухами». Ошуканти не гребують нічим і обирають часом дуже чутливі теми, які стосуються кожного українця.

Тож журналісти фактчекерського проєкту «Брехунець» підготували детальну відеоінструкцію, як розпізнати та знешкодити неправдиву інформацію у вашій інформаційній бульбашці.

Якщо коротко: довіряйте лише перевіреним джерелам інформації, не переходьте за підозрілими посиланнями і не поширюйте інформацію, якщо не впевнені у її правдивості.

Детальніше – у відео:

Читайте також: «Асвабаждєніє» Луцька, фейкова хвороба Зеленського та брехня про тероборону: новий випуск «Брехунця» уже на каналі

***

Ця публікація підготовлена за підтримки Європейського Союзу. Співпраця автора з Представництвом Євросоюзу в Україні будується на невтручанні в редакційну політику мережі Район.in.ua. Теми, формат, героїв обирає редакція і не погоджує з міжнародними партнерами. Всі матеріали, створені в межах такої співпраці, мають відповідне маркування, а окремі думки, висловлені в матеріалах, їх зміст є виключною відповідальністю авторів і необов’язково відображають погляди Європейського Союзу та його інституцій.

Коментар