стрічка

Перша сесія нового скликання Волиньради: як це було. ФОТОРЕПОРТАЖ

26 Листопада 2020, 14:00
8757

У Волинській обласній раді відбулася перша сесія восьмого скликання.

Новообрані депутати заповнили сесійний зал 25 листопада. Для когось – це вперше, а для когось – не перша каденція.

На урочисту сесію прибув 61 депутат облради. Ще троє не прийшли. Всього в обласній раді впродовж п’яти років засідатиме 64 депутати.

На перше засідання виносили кілька організаційних питань. Зокрема, обрали голову ради. Ним став Григорій Недопад від політичної партії «За майбутнє». Інших пропозицій на цей пост більше не було.

Окрім того, проголосували за першого заступника та за заступника голови обласної ради. Ними стали Юрій Поліщук (від Всеукраїнського об’єднання «Свобода») та Григорій Недопад (від Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина»).

Читайте також:

Також під час першої сесії сформували фракції та обрали їхніх голів. Зокрема у Волиньраді восьмого скликання працюватиме шість фракцій: «За Майбутнє» (голова Ігор Лех), ВО «Батьківщина» (голова Андрій Козюра), «Європейська Солідарність» (голова Юлія Вусенко), «Слуга Народу» (голова Ігор Лісовський), ВО «Свобода» (голова Анатолій Вітів) й Аграрна партія України (Ігор Волошенюк).

Читайте також: У Волиньраді працюватиме шість фракцій

Несподіванкою для депутатів було те, що затвердили постійні комісії. Це було ініціативою новообраного голови Григорія Недопада. Всього сформували 10 постійних комісій. Хоча деякі депутати пропонували розглянути це питання на наступній черговій сесії і опрацювати його в робочій групі.

Як депутати збиралися в залі, та який настрій панував, дивіться на фото:













































































































































































ФОТО Ірини КАБАНОВОЇ

Коментар