стрічка

Єпископи з України на балу у сатани

25 Липня 2022, 00:11
Митрополит Івано-Франківський і Коломийський» Серафим (Залізницький) на службі у Москві 12044
Митрополит Івано-Франківський і Коломийський» Серафим (Залізницький) на службі у Москві

«Митрополит Івано-Франківський і Коломийський Серафим відвідав країну агресора, щоб помолитись з московськими єрархами та Патріархом Російської Православної Церкви Кирилом (Гундяєвим). 

На цьому Богослужінні Кирил в черговий раз виправдовував Росію і виставляв її не як агресорку, а як постраждалу сторону в якої нібито хочуть забрати патріотизм і навіть віру в Бога».

Згадується євангельське: "Приідетъ час, да всякъ іже убіетъ вы, мнится службу совершати Богові" (Настає час, коли кожен, хто вб'є вас, думатиме, що службу складає Богові).

В стрічці зустрів цей колаж.  Промовиста картинка. Правдива. У мене з тим фото свої спогади.

Єпископат УПЦ у Москві, 2014 рік
Єпископат УПЦ у Москві, 2014 рік. Третій праворуч - митрополит Володимир-Волинський і Ковельський Володимир (Мельник)

Та фотографія не цьогорічна, то з 2014 року. Збіговисько з нагоди чергової річниці гундяєва. Є на тому фото і мій колишній архієрей. Познайомилися ми, як той ще був ієродияконом. Приятелювали, дружили можна сказати. Спілкувалися, разом працювали і відпочивали. Він вперше з єпископів МП служив панахиду на могилах УПА і не боявся згадувати дядька-бандерівця. Співали разом  повстанських пісень...

Непоганий же чоловік. Не дурний, веселий. У спілкуванні простий. Зикіну так прикольно копіював.

А тут, як затьмарилося щось. 2014 рік. Вже Крим забрали, увійшли на Донбас. Почалася війна. 

– Поїду, – каже – в Москву. 

– Ніхто з наших не їде, – кажу йому, – не Симеон не Никодим.

– А я поїду!

От з того лютого я пішов з посади єпархіального прессекретаря. І фотку цю пам'ятаю: «Єпископат УПЦ на збіговиську в країні-агресорі».

І нічого їм за те не було. Бо не на часі. Бо СБУ своя. Начальники у вівтарі стоять. З міністрами бухаємо. А народ все одно в церкви прийде. І попи мовчатимуть...

Зараз інші їздять. Є свіжі фотографії. Теж огидно від них на душі. Бо особисто знаю кількох. Один навіть однокурсник.

Митрополит УПЦ МП із Франківська поїхав у Москву молитися з Патріархом Кирилом
Митрополит УПЦ МП із Франківська поїхав у Москву молитися з Патріархом Кирилом

 

Митрополит УПЦ МП із Франківська поїхав у Москву молитися з Патріархом Кирилом
Митрополит УПЦ МП із Франківська поїхав у Москву молитися з Патріархом Кирилом

Стоїть там один що носить титул «Івано-Франківський і Коломийський». Ага, досі вважається Франківським архієреєм. Ніхто його досі не почислив заштат.  – Ой, у нас ганєнія в Іванафранковскє!

Ось, подивіться, отці-браття з МП, – то ВАШІ діючі єпископи там стоять. Вам кинули кістку 27 травня, ви її гризіть, а вони де були там і будуть. Бо «ідеже сокровище ваше, тамо і сердце ваше будетъ...»

– Мнится службу совершати Богові...»

 Хрестяться, цяцьками своїми один перед одним випєндрюються. Про яку віру ви можете говорити, б***і? Ви ж на балу у сатани!  

Моргенштерн з трьома шістками на лобі виявився більш моральним ніж ви! 

Атеїст Нєвзоров свідчить правду, а ви підтанцьовуєте дияволу! 

Гламурні інстаргамерши і теревідучі, не боячись переслідувань і арештів, свідчать правду , а бородаті діди, що звуть себе монахами, християнські єпископи, які по сану своєму мали б свідчити істину сильним світу цього - співають осанну Нерону!

«І ви­гукнув він сильно, гучним голосом, кажучи: упав, упав Вавилон, велика блудниця; він зробився житлом бісів і пристановищем усякому нечистому духові, пристановищем усякому не­чистому й огидному птахові; бо лютим вином блудодіяння свого вона напо­їла всі на­роди,  і царі земні любо­діяли з нею, і купці земні розбага­тіли від великих розкошів її».  (Апокаліпсис 18,2)

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024