стрічка

Чому волонтерство не любить тиші та чого вдалося досягнути «Волонтерському VolWest Hub»

03 Червня 2022, 14:22
Чому волонтерство не любить тиші БЛОГ 10460
Чому волонтерство не любить тиші

Коли історія цих часів пишеться, ми хочемо, щоб вона сказала, що ми зробили все, що могли, і це було більше, ніж хтось міг уявити.

Боно

Ходять думки, що волонтерство потребує тиші. Я з цим категорично не згоден і маю на те ряд аргументів:

  1. Вченими доведений ефект соціальної фасилітації (груповий ефект, що проявляється у підвищенні активності індивіда в умовах здійснення діяльності у присутності інших), тобто ми досягаємо значно кращих результатів, коли за нами спостерігають (коли діяльність волонтерів публічна, їх досягнення є більшими).
  2. Інформування про діяльність одних волонтерів інфікує, залучає та надихає інших (зазвичай переможці харчуються перемогами).
  3. Коли воїни на передовій відчувають підтримку тилу, це ефективний спосіб подолання бойового стресу та адаптації до воєнних дій, це результативно підвищує боєздатність нашого славного війська.
  4. Визнання досягнень – це четвертий щабель розвитку потреб людини (за Маслоу), тобто волонтери, як і кожна людина, потребують визнання доцільності своєї діяльності соціумом (до слова, потреба у безпеці – це лише другий рівень, це я про тих усіх, хто покинув Україну (я не критикую, а просто констатую, тобто якби всі виїхали, то тоді би що?)).

 

ТОМУ ХОЧУ ПОДІЛИТИСЯ ДОСЯГНЕННЯМИ НАШОГО «ВОЛОНТЕРСЬКОГО VOLWEST HUB».

За 100 днів війни нам вдалося:

1. Сформувати понад 6000 індивідуальних аптечок та 500 тактичних медичних рюкзаків, які є ефективною допомогою у порятунку життів наших воїнів

Дякуємо: Технопарку «Центр медичних інновацій», мережі клінік «Біхелсі», міжнародному БФ «Європейський дім» в особі Олександра Іванюка, Волинській обласній військовій адміністрації в особі Якимчук Мирослави, БФ «Віримо в Україну» Юрія Гупала і Анатолію Швабі, БФ Ігоря Палиці «Тільки разом» в особі Катерини Шкльоди, Управлінню охорони здоров'я Волинської обласної військової адміністрації та Юрію Легкодуху і Людмилі Рожко, Сергію Василькову, Івану Гусаку, Дмитру Гаврилову, Потягайлу Любомиру, Тетяні Репницькій, Сергію Супрунюку, Віталію Гончаруку, Оксані Демчишиній, Наталії Івановій, Володимиру Андріюку, Івану Корсаку, Анатолію Рабочаускасу.

А також вдячні: ГО «Вільні люди Волинь» і Тетяні Лишнивець, команді «Єдиний комунікаційний центр», Назарію Корніюку і Антону Березі, ГО «Укриття - Нововолинськ», Оксані Виваль, Катерині Ваврус, КП «Володимир-Волинське територіальне медичне об‘єднання» і генеральному директору Тетяні Ващук, Оксані Якимчук, Нововолинській центральній міській лікарні та директору Олегу Шипелику, ГО «Волонтери Волині» і Аллі Демчук, всій команді БО БФ «Турбота Pro», релігійній організації «Асамблея Бога Луцьк», Штабу гуманітарної допомоги м. Червоноград та Марії Гембальській-Гащук, Тарасу Хотимчуку та Волинській обласній друкарні, «Штабу канцелярії» та Наталії Бардюк, ТД Культтовари та Юрію Козачеку, родині Олега та Валентини Костюк. 

Вдячні кожному, хто допомагає і підтримує!

2. Організувати постачання в Україну турнікетів зі США та Канади

Дякуємо: Nelly Thompson, Олександру Покиньчереді та їхнім друзям.

3. Започаткувати у Луцьку виробництво якісних турнікетів, які успішно пройшли сертифікацію

Дякуємо: керівнику проєкту Сергію Будніку, нашим друзям-волонтерам у США та у Львові, а також SPAR International за закупівлю та доставку спеціальної Hook&Loop стрічки, необхідної для виробництва турнікетів, зокрема:

  • громадська неприбуткова організація RocMaidan та Володимиру Павлюку – зібрали близько $7000 на закупівлю стрічки!
  • благодійному фонду «Нова Країна Україна» та Лілії Латишевій – забезпечили логістику, отримання та розмитнення нашого вантажу в Україні!
  • Аlex Demko та галереї «ArtFira» – за пожертву $500, координацію та допомогу з логістикою стрічки!
  • компанії Fast2Grow та готелю «24 Royal Terrace» – за пожертву $500 для купівлі стрічки!

4. Провести навчання для понад 9000 слухачів курсу з «Тактичної медицини» – більшість із бійців, для яких ми проводили навчання, уже на передовій

Дякуємо: РМВА (Бізнес-академія практичного менеджменту) та її керівниці Тетяні Репницькій, Сергію Василькову, Катерині Футрук, Андрію Михайлінчику, Анастасії Дем’янчук, Олександру Федоруку, Артисюк Оленці, Дмитру Гілітусі, Івану Рудику, Сергію Парфенюку, Назару Чикірді, Олександру Джуманову.

5. Ми написали та випустили у світ посібник із «Тактичної медицини», яким сьогодні користуються тисячі наших воїнів. І вже віддали у друк друге видання, розширене та доповнене

Дякую: видавництву «Коло» в особі Миколи та Марти Походжай, митцям Ґенику та Петру Гулину.

6. Ми забезпечили понад 15 000 «ліжко-днів» і ночівлі для біженців із різних куточків нашої Батьківщини 

Дякуємо: команді Арт-хостелу «Адреналін», Альбіні Освіцинській та її родині, Галині Шотік та її команді, Ользі Волковій, волонтерам-менеджерам бізнесів VolWest Group, волонтерам Анні Єкименко та Віталію Поліщуку. 

Велика вдячність усім, хто підтримує нас і допомагає вимушеним переселенцям: команді БО «БФ «КЛУБ ДОБРОДІЇВ», Назарію Корніюку і команді Sant'Egidio.ua, місту Норторф в лиці Alla Pufahl, ГО «ФОНД НОВИЙ БОРАТИН», БО «ФУНДАЦІЯ «Дім Рональда Макдональда» в Україні», IHRC – International Human Rights Сommission Foundation, Razom for Ukraine, ФОНД імені Фрідріха Еберта в Україні, БФ "НАДІЯ. ДІТИ УКРАЇНИ", Управлінню патрульної поліції у Волинській області та Ользі Шмігель, Вадиму Коцазі, K-G Paulsdons Bar&Gronsaker AB, монастирю св. Василія Великого Української греко-католицької церкви, кафедральному костелу св. Петра та Павла римо-католицької церкви, Волинській обласній бібліотеці для юнацтва, а також усім волонтерам, які проводили майстер-класи для дітей.

7. Разом із нашими побратимами-волонтерами нам вдалося організувати 45 000 безкоштовних обідів 

Дякуємо: Тетяні Науменко, Ірині Кочубей, Володимиру Коваль, Тарасу Перванчуку, Лілії Мігдаль, Анні Чміль, Ірині Новак.

Щодня ми тричі годуємо гарячими стравами понад 150 осіб, і ми щиро дякуємо за величезну допомогу: благодійному фонду Silab Ukraine у співпраці з БО «Тепле місто» та БО «Вплив», благодійному фонду «Nova Ukraine» та Ігору Веселусі, ТОВ «Дмитрук Фудз», ТзОВ «Забіяка», ПП «Куртушка», ГО «Друзі Спільноти Святого Егідія», ГО «Царство боже», Razom for Ukraine.

8. Ми сформували та відправили на фронт понад 20 000 сухпайків, які є дуже помічними в окопах та для розвідників 

Дякуємо: SPAR International та країнам-організаціям SPAR зі всього світу, мережі «Наш Край», керівнику проєкту Віталію Демчишину, ТОВ «Сі Джі Трейд» та Володимиру Зубку, працівникам VolWest Group, Дмитру Будашку і компаніям UAB RV «Customs», «Eugesta», «Bidfood Lietuva», «Upfields», «Bonduelle», «Unilever», «UFS Baltics», Razom for Ukraine.

9. Ми придбали та відремонтували десятки автомобілів для ЗСУ 

Дякуємо: СТО «Прибалтсервіс» і Олександру Карпуку.

10. Ми організували сотні атак на інформаційні ресурси ворога 

Дякуємо: потужному інформаційному фронту CID Media Group на чолі з Ігорем Денисевичем, ІТ-армії філії Комп'ютерної Академії «ШАГ» у Луцьку та керівнику Інні Кондратюк, IT Step Schol.

11. Ми провели понад 60 мистецьких акцій в Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків у рамках проєкту «Арт-батальйон» 

Дякуємо: працівникам МСУМК – Анастасії Семенишиній, Катерині Михайлюк та керівному партнеру музею – Лесі Корсак.

Тобто наші досягнення у волонтерській діяльності – це лише вершина айсберга, за якою стоїть пророблена гігантська робота десятків громадських і комерційних організацій, сотень українців із різноманітних куточків планети, які одержимі ідеями патріотизму та ПЕРЕМОГИ. Всім їм велика ДЯКА!

Я переконаний, що про це не можна мовчати, адже волонтерство – це не стометрівка, це марафон, який потребує багато зусиль та стійкої мотивації, і тут досягнення одних є орієнтиром для інших, і навпаки. 

А ще, всі ми бачили багато волонтерів, які дуже активно включилися на початках, і які дуже швидко «здулися». Для них, як порада, хочеться процитувати слова Альберта Пайка: «Те, що ми робимо для себе, вмирає з нами, те, що ми робимо для інших, залишається і є безсмертним». Можливо, ці слова та ця стаття надихнуть тих, хто «втомився», та нададуть їм нових, свіжих сил та невичерпної енергії.

СЛАВА УКРАЇНІ!

Віктор Корсак,
Голова Ради директорів VolWest Group,
доктор економічних наук, кандидат медичних наук, 
фундатор музею сучасного українського мистецтва Корсаків

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024