стрічка

Усіх диктаторів світу об’єднує хибне відчуття себе

30 Квітня 2022, 12:10
Усіх диктаторів світу об’єднує хибне відчуття себе БЛОГ 6506
Усіх диктаторів світу об’єднує хибне відчуття себе

Не те, щоб у час війни я часто думала про моду.

Але окрім хворого мозку, всіх диктаторів світу об’єднує хибне відчуття себе. Як можна всерйоз сприймати путіна, лукашенка чи кім чен ина бачачи їх стиль? Добре, зовнішність, зріст, форму рук ми собі не обираємо, але як усе це «носити» — уже свідомий вибір кожного.

Щоки путіна, що вже давно не належать його обличчю; костюми в кращих традиціях совка; підбори для черевиків; довжелезні столи і пальці, що вчепилися у край. Хокеїст лукашенко, з фірмовою укладкою, вусами міліціонера 80-тих і з указкою біля мапи ймовірних бойових дій у час нових інформаційних технологій. ким чен ин, що конякою підіймається на якусь священну гору в Кореї і при цьому важить більше за цю коняку, але є головним спортсменом-інтелектуалом і ясна річ, красунчиком свого світу.

Давайтє не пра палітіку, часто кажуть росіяни, яких питають про війну. Тоді давайте про моду. Як ви можете із благоговійним тремтінням дивитися на чоловіка, що так неадекватно презентує себе світу, і висить своїм розплилим обличчям за плечима мільйонів чинуш у мільйонах смутних кабінетів? Це ж принаймні просто некрасиво. 

І таки правда, стиль — ознака інтелекту.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024