стрічка

Сьогодні Волинь – червона

26 Квітня 2022, 11:33
Постер Дмитра Авраменка 2571
Постер Дмитра Авраменка

Журналіст Юрій Конкевич записав відеозвернення і правильно починає: «Привіт усім депутатам...». 

Читайте детально: Фінал декомунізації і старт дерусифікації: луцькі журналісти просять мерію не зволікати з очищенням міського простору

Привіт. Ваша інертність добиває. Вона оце знову мені нагадує, як іронічно на тій же Рівненщині чи Львівщині можуть усміхатися, кажучи про «червону Волинь». 

Але так казали, коли чули, що в нашій глибинці досі голосують «за кпсс» (по факту за кпу, але по суті за кпсс), коли чули про музей Федорова живий і здоровий, про вулицю, яку ми переназвати боїмося так, аж коліна трусяться. 

Читайте також: «Понароблювали партізанув». НЕідеологічний репортаж з музею Федорова у Лобні

Чи того ж Федорова, енкаведиста і живодера, який тут наробив чимало лиха, чи Ярощука... та чорт, ми з меморіалом носимося тоді, коли всі за день справляються. Що ми там бережемо? Може, пам'ять про те, що це знищений совєтами цвинтар? Ні.

Читайте також: Дерусифікація: сто вулиць у Луцьку, які треба перейменувати

А сьогодні Волинь  червона, бо наші хлопці проливають отам кров за її свободу і небо на нашими головами. Ми їх хоронимо. Не помітили? Вони ж вмирають за життя без цього руского міра, а ми під гербами ходимо і всі в наративах російських, як у коврах...

Читайте також: Енкаведист насміхається над загиблими за Україну 

Що я бачу? Я бачу, що насправді немає волі взяти і змінити все раз і назавше. У нас питання на сесію виносять так, наче руки з вати.

Юра тут правий: привіт, депутати... не всі ж на фронтах, правда? І варіанти для комісій і сесій знайти можна ого як швидко. Але це тільки коли всім дуже треба прийняти чергове звернення до всіх на світі про ціну на газ, наприклад, і продемонструвати заклопотаність за партвказівкою. А тут. Ви падаєте в наших очах вже нижче голосувань за партвказівками, чесно.

Але я не здивована. Зовсім. Якщо це отак буде – ніяк, то ми просто будемо про це відверто говорити.

Читайте також: Ми втомилися писати, тому скористаємось законом

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024