стрічка

Шоколад від боба до плитки

01 Квітня 2022, 16:30
Шоколад за технологією bean-to-bar («від боба до плитки») виготовляє луцький крафтовий бренд Sisters A. Chocolate РЕКЛАМА 5627
Шоколад за технологією bean-to-bar («від боба до плитки») виготовляє луцький крафтовий бренд Sisters A. Chocolate

Чи куштували ви ексклюзивний сортовий шоколад, виготовлений у Луцьку? 

Sisters A. Chocolate уже знають не лише в нашому місті, а й по Україні. Докладніше ознайомимо вас, хто ці «крафт-сестри» і чим особливий їхній продукт.

Це ми – дві сестри – Олена й Олександра. Ми взялися за абсолютно нову і мало поширену справу – виготовляємо особливий продукт у какао-світі – шоколад bean to bar. 

Ми створили невелике офіційно оформлене відповідно до усіх стандартів виробництво, а шоколад вже став відомим за межами нашого міста й навіть продавався у відомих мережах.

Для українського ринку «bean to bar» – це новинка. Хоча й у всьому світі виробників саме такого шоколаду досить мало.

Що це таке? Шоколад за технологією bean-to-bar («від боба до плитки») виготовляється лише з ароматичних бобів какао класу «fino de aroma»: з винятковим смаком і ароматом. Частка fino de aroma – це лише 8% світового виробництва какао-бобів.

Такі сорти какао теруарні. Теруар – це сукупність природних факторів конкретної місцевості, клімату, які впливають на властивості вирощених культур. Аналогічно, як і з вином: на пляшці хорошого вина завжди вказано країну, сорт і регіон, рік врожаю та витримки.

Ми не лише обираємо найкращі унікальні сорти какао, а й власноруч їх обсмажуємо, перетираємо у спеціальних млинах з кам‘яними жорнами (меланжерах) упродовж 72 годин – допоки утвориться ніжна шоколадна маса.

Завдання виробника – підкреслити смак тих какао-бобів, з яких виготовлений продукт. Тому у такому шоколаді завжди високий вміст какао-бобів, а інших доданих компонентів – мінімум. При цьому такий шоколад зовсім не гіркий, адже благородні сорти какао відрізняються ніжним смаком.

Мінімум компонентів: какао-боби, какао-масло й зовсім трішки кокосового цукру. Для підсолоджування ми обрали саме кокосовий цукор, оскільки він більш екологічний, має низький глікемічний індекс, менш солодкий, а також додає шоколаду особливого смаку.

Станом на сьогодні неможливо закупити усю потрібну сировину: основні склади розташовані поруч з Києвом.

Але навіть в умовах сьогодення шоколад усе-таки виготовляється із запасів сировини. Звісно, асортимент продукції зменшився, проте ви усе ще маєте нагоду скуштувати шоколад преміумкласу!

Тому, аби придбати шоколад Sisters A. Chocolate, заходьте на сторінку виробника в Instagram – там можна ознайомитися з наявним асортиментом шоколаду.

І хоч війна зруйнувала можливість повноцінно працювати зараз, однак не зруйнувала нашу мрію – виготовляти український bean to bar.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром