стрічка

«Какаяразніца» на Євробаченні

14 Лютого 2022, 14:00
Скандал Нацвідбору Євробачення-2022 БЛОГ 9073
Скандал Нацвідбору Євробачення-2022

На одному диханні переглянула Національний відбір Євробачення-2022 й почну з хорошого: мені, як співачці й, за сумісництвом, педагогу з вокалу – дуже сподобалися лайви усіх фіналістів! Чи не вперше, конкурсанти відповідально підійшли до підготовки, докладаючи максимальних зусиль. Підкачало наступне – відсутність дійсно хороших пісень (у канонічному розумінні цього слова).

А «какаяразніца»?

А така, що правила написані для всіх й водночас не для всіх ..

 Так, хороші сонграйтери, або настільки невідомі, чим створюють проблему у пошуку їхнього пісенного матеріалу, або навпаки – занадто дороговартісні, чим унеможливлюють можливість (даруйте за тавтологію) молодих артистів оплатити їхні послуги – не знаю, не знаю... Та пара-трійка хітів вже поповнили мій плей-лист! 

Our Atlantic Roots – ви мій хороший настрій! Дякую за такий легкий та позитивний хіт! Браво! «Моя любов» – цей лейтмотив цієї весни!

Дуже виросли й неймовірно відпрацювали на сцені Cloudless! Вас, обов’язково, ставитиму у приклад своїм учням! Хлопці, в жодному випадку, не опускайте руки, адже саме у ваших руках ваше ж майбутнє. Гуд лак!

ROXOLANA — стильна, сильна & хітова ! Так, емоції інколи беруть гору (чи не мені знати), але, в жодному випадку, не варто зупинятися — це лише конкурс, а попереду ваша кар’єрна дорога — бажаю впевненою ходою пройти її, залишаючи нам, вашим слухачам, сотню хітів, зауважу, класних й українською мовою!

Barleben – сірий, з натяжкою, «кардинал», хоча з приємним тембром й щиро вірю, з дійсно інтелігентним амплуа, а ненапрацьованим, для все загалу, шармом – романтика. Побачимо, побачимо...

Wellboy – спромігся зберегти усі свої стилістичні кордони й жодного разу не ступив за лінію власного сценічного іміджу – очікувано, позитивненько й, як кажуть його ровесники, по-фану. Не знаю чому, та нагадав мені молодого Данилка. А вам?

Припускаю, можливо, я – наївна, та він дійсно підкупив мене своєю «трушністю»!

Michael Soul – LOVE-LOVE-LOVE! Не заслужено, з низькими оцінками. Як на мене, ох, як не заслужено! Шановні продюсери, меценати й всі, хто там, у найвищих щаблях шоубізу – благаю, візьміть під опіку цього талановитого хлопця! Він вартий бути топовим артистом! Я волію, аби люди мали можливість чути унікальний вокал, а не автотюнові фейки чергових продюсерських протеже.

Ну, й на десерт – важка артилерія цьогорічного нацвідбору – Kalush Orchestra й Alina Pash.

Читайте також:  Аліна Паш поїде на Євробачення-2022: думки людей

Якщо творчість хлопців, відверто, ігнорувала (ну, реально, не моя жанрова історія, принаймні, я так вважала. Уточнення – до вчорашнього дня), то за Аліною, краєм ока, стежила завжди.

Так, стильна й, мушу визнати, талановита! Й пісня, передбачувано, зайшла, АЛЕ ! Суспільне мовлення, що у нас з правилами? Чому «для когось» можемо їх порушувати? АГОВ?!

Я розумію, що перемога Аліни Паш – це апогейні наслідки суспільної «какойразніци» й «внєполітікі», АЛЕ!!! Типу, ми, на вашу думку, сліпі?

Ще раз повторюся, Аліна – НЕЙМОВІРНО талановита (привіт, Анна-Марія) й дуже хітова (Марув, як там справи), АЛЕ – є принцип й повинна бути позиція! Ними, якщо ти ДІЙСНО вболіваєш за свою країну – поступатися, ой як не можна! Коли своїм хлібом та сіллю розмахуєш наліво й направо – можна втратити рівновагу й диви, аби сіль не потрапила у твої ж очі – бути сльозам...

В якийсь момент я вже змирилася з думкою: ок, нехай буде перемога для Паш (обєктивно, одна з найкращих), та знову напрошується чергове АЛЕ... Суспільне, а що за цирк влаштували з оголошенням глядацьких балів?

Я розумію, що основні ставки «всековтання» посталено на 73%, а вони ковтнуть (й, обов’язково, прилетять до мене у коментарях), та це, як на мене, були нитки, невидимої білизни, що навіть перемога «Ґринджолів» виглядала дійсно перемогою (іронізую).

До слова, Калуш планують створити петицію! Хочете прикол? А я підпишу! І я зараз СЕРЙОЗНО!

Читайте також:  Kalush Orchestra заявили про фальсифікацію результатів Нацвідбору Євробачення-2022

Щобільше, ухиляючись від потенційного каміння, яким закидають мене колеги музиканти – озвучу ЗІЗНАННЯ ДНЯ сьогоднішнього: я кайфонула від Kalush! Хлопці, завдяки вам, я полюбила український хіп-хоп!

ВИ КАЧАЄТЕ НА УСІ 100%!

Й мені, навіть, не страшний той хейт, котрий, відчуває моя п’ята, зараз прилетить, адресно до мене ж, та ще раз повторюся: ви допомогли «оупенмайнднутися» в сторону українського хіп-хопу! І я вболіваю, аби за правдою була сила!

Підсумковий епікриз

Будучи не один рік артисткою в Україні, вкотре усвідомлюю, що так до кінця й не розуміла усіх правил гри, адже десь забракло сміливості, десь таланту, десь репертуару (найболючіша тема для кожного артиста), але єдине, чого бракує дійсно хорошим виконавцям у моїй країні – так це нахабства, зв’язків та грошей. А ті, кому пощастило з останнім, й спромоглися придбати передостаннє – ніколи не отримати першого, бо з цим народжуються й над цим працюють роками! Але...

... «какаяразніца»...

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024