стрічка

Технічний паспорт на нерухомість можна перевірити онлайн

07 Червня 2021, 12:46
Технічний паспорт на нерухомість 2166
Технічний паспорт на нерухомість

В Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва з'явилась можливість перевірити відомості технічного паспорта та довідок щодо змін у складі об'єктів нерухомого майна.

Це суттєво ускладнить використання підроблених технічних паспортів у разі спроби легалізувати об'єкти будівництва, зведені з порушеннями, зазначає пресслужба Мінрегіону. Про це Бізнес.Району повідомили фахівці луцької юридичної компанії «Юридичне рішення».

Раніше ДАБІ, державні реєстратори та нотаріуси не могли перевірити, чи справжній технічний паспорт їм подали для проведення реєстраційних дій (введення в експлуатацію, оформлення продажу чи спадщини).

Тепер вони можуть онлайн отримати витяг з відомостями про технічну інвентаризацію нерухомості і перевірити, чи збігаються дані з документами.

Для цього необхідно, щоб верифіковані особи, які мають право проводити технічну інвентаризацію об'єктів нерухомого майна, вносили дані про результати інвентаризації в Єдину державну електронну систему у сфері будівництва.

Зараз внесення даних про технічну інвентаризацію споруд є добровільним, однак після прийняття Порядку ведення електронної системи внесення даних стане обов'язковим.

А вже після 01.12.2021 технічні паспорти, матеріали інвентаризації та інвентаризаційні справи будуть створюватись виключно за допомогою електронної системи.

Читайте також: Чому ФОП має зберігати первинні документи: роз'яснення ДПС

 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024