стрічка

Хто така няня і де її шукати?

24 Травня 2021, 07:44
1778

В американських фільмах ми часто бачимо студенток-сусідок, які доглядають за дітьми, поки батьки затримуються на роботі або проводять час разом. Це можна назвати аматорством і економ-варіантом професійного фахівця. 

Бо няня – головна помічниця для батьків дітей від народження і до 6-8 років.

Розрізняють три варіанти допомоги:

  • З малюками від народження і до року;
  • З малечею від року до трьох років:
  •  дітками від 3 і до 6-8 років.

Залежно від віку дитини визначаються і основні завдання няні. Для немовлят та новонароджених першочергово – це турбота про безпеку та здоров'я малюка, приготування їжі та годування, купання та проведення інших гігієнічних процедур (зміна підгузників тощо).

Для малюків віком від року до трьох няня виконує все ті ж функції, але додатково відслідковує психологічний та емоційний розвиток дитини. Для цього няня має володіти знаннями про сучасні методики розвитку діток.

Вікова категорія від трьох років вимагає більше уваги в плані освіти. Няня для дошкільнят вже проявляє якості гувернантки, організовуючи всебічний розвиток для дитини, його підготовку до школи. Головний обов'язок гувернантки – всебічний розвиток дітей. Вимагати від неї доглядати за будинком чи готувати їжу – не завжди доцільно, так як навички гувернантки мають бути спрямовані на дітей, їх гармонійний інтелектуальний, моральний і фізичний розвиток.

Які є способи пошуку няні?

1.     Розклеювання оголошень в своєму районі.

Перевагами такого способу є те, що, найімовірніше, няня буде жити десь поруч із вами, Ваші знайомі можуть знати її і дати їй характеристику, а також вона зможе швидко прийти на роботу, коли виникли термінові справи.

Недоліки. Будьмо відверті: знайти таким чином хорошу няню дуже малоімовірно.Також потрібно витратити багато часу на розклейку оголошень і ніхто не гарантує, що вони провисять більше одного дня.

2.     Рекомендації знайомих.

Перевагою цього способу є те, що Ви отримаєте максимум інформації про няню і її досвід.

Недоліком цього методу є те, що ніхто не гарантує, що найкраща няня для Ваших знайомих відповідає Вашим уявленням про хорошу няню.

3.     Портали вакансій в інтернеті.

Перевага способу. Ви зможете опрацювати не одну анкету няні і обрати для себе найкращий варіант.

Недоліки. Дуже часто кандидати вказують неправдиву інформацію про себе. Ідеальне резюме не гарантує, що няня стане хорошим другом для Вашої малечі і помічником для Вас. Для того, щоб зустрітися з бажаними кандидатами і обрати найкращого потрібно багато часу і енергії.

4.     Сервіси нянь.

Переваги.

Сервіси беруть на себе відповідальність за пошук та працевлаштування нянь та ретельно перевіряють інформацію про нянь. Ви отримаєте сертифіковану няню з бажаними характеристиками.

Сервіси можуть надати няню як одноразово, так і на кілька годин в тиждень на постійній основі, а також здійснюють підбір постійних нянь.

Недолік. Ціна може бути дещо вища, ніж у «нянь за оголошенням».

Якщо вам вдасться знайти хорошу няню для дитини, то, безсумнівно, у вас, нарешті, може знайтися час для чудового відпочинку, про який ви давно мріяли, і ви зможете повернутися до свого малюка в стані радості і гарній фізичній формі.

25/04/2024 Четвер
25.04.2024