стрічка

Не сварками єдиними: як волиняни співпрацюють з поляками

20 Липня 2018, 11:55
Проект спрямований на розвиток малого товаровиробника 921
Проект спрямований на розвиток малого товаровиробника

В департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації 18 липня відбулась робоча зустріч директора департаменту Юрія Горбенка з керівницею проекту «Сприяння впровадженню новітніх технологій переробки молока у Волинській та Рівненській областях шляхом ознайомлення з кращими польськими практиками» Єльвірою Яцутою.

Така інформація з'явилась на офіційному сайті Департаменту.

В Україні зараз активно надається підтримка малого та середнього бізнесу. Волинські та Рівненські товаровиробники разом із польськими колегами реалізують Проект, який спрямований на підтримку малих фермерських господарств, підприємців, кооперативів.

На заході також були присутні взяли заступник директора департаменту Людмила Петриканин та директор ГО «Волинська обласна сільськогосподарська дорадча служба» Наталія Козак, начальник відділу департаменту Оксана Шпак.

Єльвіра Яцута повідомила присутнім, які заходи будуть проводитися в липні-серпні 2018 року у зв’язку з виконанням Проекту, а саме:

16 липня – проект офіційно розпочав роботу, спільно з департаментом агропроимслового розвитку та ГО «Волинська обласна сільськогосподарська дорадча служба» підготовлено список потенційних учасників заходів проекту (близько 50 осіб), які будуть братии участь в одноденних семінарах.

13 серпня ц.р. – заплановано перший тренінг (семінар), у якому візьмуть участь польські експерти.

В кінці серпня відбудеться поїздка в Республіку Польща для вивчення досвіду фермерів з сироваріння.

Голова Фундації Європейської Академії Самоврядування Анджей Страва веде роботу по підбору польських ексертів для підготовки Довідника, де буде покрокова інструкція і висвітлення питання планування бюджету під час впровадження найновіших молокопереробних технологій.

Спільно з департаментом обласною сільськогосподарською дорадчою службою будуть відібрані теми майбутніх семінарів, підбір експертів, які зможуть прийняти участь у заходах Проекту.

На завершення вирішили долучити до обговорення заходів Проекту фахівців департаменту агропроимслового розвитку Рівненської ОДА та зустрітися з представниками, які курують проект у Рівненській області.

Керівниця Проекту Єльвіра Яцута висловила сподівання на те, що подібні зустрічі будуть проводитись і надалі, а сам Проект буде якісно реалізований на території Волинської області.

Читайте також:

«На наступній зустрічі будемо дегустувати сири!» – польський консул про успішне відкриття молочного проекту на Волині

Волинь: перспектива розвитку агровиробництва за фермерськими господарствами та великотоварним виробництвом

Заборона на прийом молока від населення не працюватиме, — експерт

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024