стрічка

На Шацьких озерах порушують касову дисципліну

20 Липня 2018, 11:37
Шацьк 1127
Шацьк

Волинські фіскали виявили порушення касової дисципліни у підприємців, що реалізують свої товари в зоні Шацьких озер

Про це повідомляє офіційний сайт Головного управління ДФС у Волинській області.

Всі 28 фактичних перевірок на предмет дотримання вимог закону  щодо реєстрації розрахункових операцій в курортній зоні виявилися результативними, − інформує відділ фактичних перевірок, контролю за готівковими операціями управління аудиту ГУ ДФС у Волинській області.

За допущені порушення 26 підприємців були оштрафовані на 136,7 тисяч гривень.

Щоб уникнути штрафів представники бізнесу повинні дотримуватися вимог у сфері реєстрації розрахункових операцій. Касова дисципліна – обов’язковий елемент здійснення господарської діяльності у разі реалізації товарів.

Туристи та відпочиваючі мають бути уважними до пропонованої продавцями продукції. Лише за наявності фіскальних документів покупець товару може звернутися за допомогою у Держпродспоживслужбу, якщо придбана ним продукція сумнівної якості.

Нелегальний товар, проданий з порушенням проведення готівкових розрахунків, особливо підакцизної групи,  може перебувати в обігу незаконно, а тому - становити серйозну загрозу життю і здоров’ю громадян.

У зв’язку з настанням курортного сезону, волинські фіскали із 10 червня проводять фактичні перевірки на території відпочинку біля Шацьких озер.

Як свідчить досвід минулих років влаштування таких перевірок та роз’яснювальна робота спонукають підприємців не порушувати закон і забезпечувати належну реєстрацію рахункових операцій.

Читайте також:

В чому Шацька громада знайшла «золотий ключик» до розквіту

У курортному Пульмі відкрили піцерію

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024