стрічка

У Горохові відзначили День Родини

09 Липня 2018, 12:00
1718 Джерело: фото Олександра Процана

У день пам'яті святих преподобних Петра і Февронії, яких вважають взірцем подружньої любові та вірності, а також покровителями шлюбу, у міському сквері Горохова відбувся фестиваль «Щаслива родина - єдина країна».

Із 2012 року в Україні 8 липня відзначають День родини. До слова, це свято не стосується лише сім'ї, адже День Родини - ще одна нагода згадати своїх пращурів, історію, відомих особистостей, котрі прославили країну, а також тих братів та сестер, котрі поклали життя своє заради порятунку співвітчизників. З нагоди цієї дати, релігійна громада Різдва Христового УПЦ міста Горохова організувала в міському сквері свято сім'ї, вірності та любові «Щаслива родина - єдина країна».

На початку заходу, до присутніх звернувся настоятель місцевого храму Різдва Христового священик Андрій Гаврилюк, який підкреслив, що мета цього свята - підтримка традиційної української сім'ї, яка повинна базуватися на взаємній любові, добровільній самопожертві та відсутності егоїзму. Після виступу отець Андрій разом із сім'єю подарували присутнім музичне вітання.

Концертна програма дійства, підготовлена православною молоддю міста, включала в себе театралізоване дійство, під час якого діти недільної школи храму розповіли присутнім історію життя покровителів сім'ї - святих Петра і Февронії, які своїм благочестивим прикладом утвердили зразок істинної, міцної та непохитної християнської родини.

Присутніх глибоко зворушив виступ солістів архієрейського хору при Свято-Покровському кафедральному храмі Луцька, відомих у районі вокалісток, доньок благочинного Мар'янівської округи протоієрея Миколи Черняка - Наталії та Тетяни. Із радісним святковим днем горохівчан також щиро вітали хор священиків Горохівського та Мар'янівського благочинь та солісти РНД «Просвіта» міста Горохова, а найменші вихованці недільної школи майстерно представили постановку казки «Ріпка».

У програмі свята також було чимало забав: і мильні бульбашки, і майстер-класи, фотозона для родини, веселковий фейс-арт, безкоштовний батут та дитячий малюнок на асфальті «Щаслива сім'я». Словом, глядачам буде що згадати!

Оргкомітет фестивалю висловлює щиру подяку меру міста Горохова Віктору Годику, підприємцям міста за фінансову допомогу та спеціалісту відділу освіти молоді та спорту Горохівської райдержадміністрації Оксані Лавренюк, службі у справах дітей, спеціалісту районного центру соціальних служб сім'ї, дітей та молоді Ірині Поліщук за майстерно проведений майстер-клас по миловарінню та Сестринству Жінок-Мироносиць при Кафедральному Соборі Всіх Святих Землі Волинської міста Луцька за безкоштовну солодку вату.

Лунали пісні, гралися діти, у очах людей сяяло яскраве літнє сонце. Безумовно, кожен, хто попри чарівну погоду та сотні клопотів знайшов вільну хвилину і прийшов на фестиваль, дав обітницю Богові неодмінно через рік знову побувати на ньому. Бо поки проводяться такі дійства - міцнітиме сім'я, рід, держава і у людських серцях неодмінно житиме мир та щастя.




































 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024