стрічка

У Володимирі-Волинському збудують сміттєзвалище за 5 мільйонів

07 Липня 2018, 14:00
1326

На будівництво полігону твердих побутових відходів у Володимирі-Волинському витратять 5 мільйонів гривень.

Про це повідомляє прес-служба народного депутата Ігоря Гузя.

Народний обранець ініціював виділення цієї суми з Фонду охорони навколишнього природного середовища для продовження будівництва третьої черги у місті. У середу, 4 червня, на засіданні Кабміну розглянули питання про часткове фінансування будівництва цієї карти полігону. Такому рішенню на користь жителів Княжого міста передувала нещодавня зустріч у травні парламентаря з міністром екології та природних ресурсів Остапом Семераком. Наразі кошти – на погодженні в міністерстві фінансів.

Нагадаємо, у Володимирі-Волинському не перший рік існує проблема з відкриття нової черги полігону твердих побутових відходів. Актуальність цього питання не раз парламентар разом з представниками міськради обговорювали у стінах парламенту та міністерства. Було декілька депутатських звернень до міністерства екології та природних ресурсів України. Та не раз особисто депутат з міським головою Петром Саганюком оглядали територію нині діючого сміттєзвалища.

Географічно полігон твердих побутових відходів знаходитиметься на території П’ятиднівської сільської ради. Загальна вартість усього будівництва цієї черги, згідно з кошторисом, близько 12 мільйонів гривень. Місто даватиме свою частку в розмірі 10% співфінансування.

За словами першого заступника міського голови Ярослава Матвійчука, на «сьогодні черга, яка є неповністю заповнена, поки що забезпечує місто, але треба дивитися на багато років вперед. Ми працюємо над тим, щоб сміття сортували, і щоб були відповідні сортувальні лінії. Сам проект з будівництва цієї черги полігону розробили ще торік».

Керівництво міськради сподівається, що за півтора місяця проведуть тендер, а протягом цього і наступного років повністю реалізують цей проект у Володимирі-Волинському.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024