стрічка

Ковель відзначив 74-у річницю визволення від нацистів

06 Липня 2018, 15:50
1134

Сьогодні, 6 липня, у День визволення міста від нацистських окупантів, ковельчани віддали шану живим і полеглим захисникам рідної землі.

Про це повідомляють у Ковельській міській раді.

Ветерани війни і праці, воїни-інтернаціоналісти, представники міської та районної влади, силових структур, духовенства, підприємств та установ, громадських організацій зібралися на меморіалі Слави, щоб відзначити пам’ятну дату – 74-у річницю визволення Ковеля від нацистських окупантів.

Ведучі мітингу Наталія Гончар та Анастасія Данилюк повернули присутніх у важкі воєнні роки, зупинилась на історичних фактах, які не підлягають забуттю. 

Друга світова війна принесла українській землі багато горя, втрат і випробувань. Зазнали їх Ковель і його жителі. За понад три роки окупації місто було зруйноване майже вщент. 15 тисяч воїнів полягли в боях за його звільнення. Загинуло 9 тисяч мирного населення.

Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих у роки страшного лихоліття та тих, хто віддав своє життя за Україну сьогодні.

До присутніх звернувся заступник міського голови Ігор Прокопів. Він розповів, що серед ковельчан та мешканців Ковельського району, які у далекому 44-му захищали наше місто, залишився один ветеран – Федір Васильович Васейко, який мешкає у селі Старі Кошари. Нині йому 93 роки. Сьогодні він разом з представниками соціальних служб відвідає визволителя та передасть йому слова вдячності і вітання від усієї ковельської громади.

На знак вдячності і пошани ковельчани поклали квіти до Вічного вогню. 

 























Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024