стрічка

Селяни під Луцьком крали газ

06 Липня 2018, 15:33
Боржників і порушників відключають від газопостачання 1411
Боржників і порушників відключають від газопостачання

Лише за один місяць від газопостачання від'єднали майже сотню боржників в обласному центрі Волині і Луцькому районі, а третині споживачів в одному з сіл погрожує кримінальна відповідальність за крадіжку газу.

Про це повідомила прес-служба ПАТ «Волиньгаз».

У травні 2018 року газовики відключили за борги 93 споживачів у Луцьку і Луцькому районі, а всього на Волині – майже п'ять сотень.

А в одному з сіл поблизу обласного центру фахівці «Волиньгазу» в ході планово-технічного обстеження розкрили крадіжки газу – вони перевірили близько 160 лічильників і майже у третині з них виявили факти втручання в роботу механізмів. Мова йде, зокрема, про зупинку механізмів лічильника шляхом його блокування сторонніми предметами, отвори в корпусі лічильника, самовільне приєднання газопроводів перед вузлом обліку газу, пошкодження пломб на лічильнику.

За такі порушення абонентам передбачена відповідальність згідно з Кодексом газорозподільних мереж.

Через виявлення великої кількості порушень у Луцькому районі до початку опалювального сезону проведуть перевірки у 20 населених пунктах, а абонентів, в яких виявлять втручання в систему газопостачання, покарають.

Зауважимо, Кримінальний кодекс України за крадіжку газу покарання, зокрема, у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Читайте також: Якoю буде вартість газу для лучан в липні

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024