стрічка

У Цуманській пущі планують зробити новий еколого-освітній маршрут

06 Липня 2018, 13:55
1544

У Ківерцівському національному парку «Цуманська пуща» відбувся польовий виїзд в урочище Пійло.

Співробітники відділу науково-дослідної роботи та відділу еколого-освітньої та рекреаційної роботи 4 червня здійснили польовий виїзд на урочище Пійло та суміжні території, – пишуть на сторінці нацпарку. 

Там природоохоронці провели наукові дослідження, визначали рекреаційний потенціал місцевості для прокладання туристичного маршруту. Під час експедиції описано лісову та лучну рослиність урочища, виявлено місцезростання видів з Червоної книги України: смілки литовської, лілії лісової, любки зеленоквіткової.

Загалом пройшли ділянку протяжністю біля 10 кілометрів, яка в майбутньому може бути цікавим екскурсійним еколого-освітнім маршрутом. Адже територія багата ландшафтним різноманіттям: під час мандрівки відбувається постійна зміна біотопів – лісові ділянки (дубово-березові, вільхові, соснові) змінюються болотами і заболоченими луками.

Багатими є і тваринний та рослинний світ, чимало рідкісних видів зростають у цій місцевості. Цікавою є історична складова цієї території – адже саме тут проходила лінія фронту в 1915 році в Першу світову, і лишилось чимало залишків фортифікацій.

Окрім того, на цій території під час і після Другої світової війни базувалися повстанці армії УПА, тому ще досі можна побачити провалену землю на місцях їх криївок.


Урочище Пійло входить до складу ландшафтного заказника загальнодержавного значення «Кормин», що має значне водооохороне значення. Одне з мальовничих місць та осередків біорізноманіття парку, цінний ландшафтний комплекс, що знаходиться в долині річки Кормин, у місці розширення річища, неподалік від села Холоневичі Ківерцівського району.






 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024