стрічка

У школі-інтернаті в Локачинському районі створять інклюзивно-ресурсний центр

04 Липня 2018, 17:17
Обговорення 998
Обговорення

Рішення про створення Локачинського районного інклюзивно-ресурсного центру прийняли на попередній сесії депутати Локачинської районної ради.

Також, визначили уповноважений орган з управління комунальною установою відділ освіти, молоді та спорту Локачинської районної державної адміністрації, який зобов’язали розробити Статут комунальної установи «Локачинський районний інклюзивно-ресурсний центр», положення про конкурсний відбір на зайняття посади директора комунальної установи «Локачинський районний інклюзивно-ресурсний центр» і подати районній раді для затвердження, – інформує Локачинська райдержадміністрація.

Минулого тижня комісія у складі голови райдержадміністрації Віктора Дудечка, начальника відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Олексія Комара, заступника начальника відділу дошкільної, загальної середньої та вищої освіти управління освіти, науки та молоді Волинської облдержадміністрації Ангеліни Корець та директора Волинського обласного ресурсного центру з інклюзивної освіти Тамари Мазурик оглянули приміщення майбутнього інклюзивно-ресурсного центру, який розміщуватиметься у Затурцівській спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті «Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки». 

Члени комісії оглянули майбутні навчальні класи, класи лікувальної фізкультури, управлінські кабінети.Вибір даного закладу для розміщення центру зумовлено перш за все тим, що даний навчальний заклад має досвіт роботи з дітьми з особливим потребами, на його базі вже другий рік працює районна психолого-медико-педагогічна комісія, яка певною мірою працювала як інклюзивно-ресурсний центр.

За словами начальника відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Олексія Комара на наступній сесії районної ради розглядатимуть Статут комунальної установи «Локачинський районний інклюзивно-ресурсний центр» та Положення про проведення конкурсу на заміщення вакантних посад директора та педагогічних працівників, штатного розпису та графіку роботи Локачинського районного інклюзивно-ресурсного центру.

На облаштування центру спрямовується 180 тисяч гривень цільової субвенції з державного бюджету, оплата праці педагогічних працівників центру здійснюватиметься за рахунок додаткової освітньої субвенції з державного бюджету, а утримання та оплата праці обслуговуючого персоналу лягатиме на районний бюджет. Діяльність інклюзивно-ресурсного центру буде спрямована на забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років на здобуття освіти.

Центр проводитиме комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дітей, надаватиме їм психолого-педагогічну допомогу та забезпечуватиме корекційно-розвиткові послуги. Фахівці центру будуть надавати консультації батькам дітей та педагогічним працівникам закладів освіти. Сучасне обладнання та діагностичні й дидактичні матеріали забезпечать впровадження нових освітніх технологій

Голова райдержадміністрації Віктор Дудечко висловив сподівання, що центр розпочне свою роботу з 1 вересня 2018 року.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024