стрічка

Волинь — у ТОП-5 областей із найдорожчими продуктами

02 Липня 2018, 13:11
875

Волинь увійшла у п`ятірку областей із найдорожчими продуктами.

Про це на своїй спорінці повідомив генеральний директор у Українська асоціація постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Аналіз даних офіційної статистики в травні показав, що Київ і Закарпатська область мають найвищу вартість соціальних продуктів харчування. Разом ці регіони мають майже половину найдорожчих продуктів із переліку, який моніториться Держстатом.

А ТОП-5 регіонів із найвищими цінами виглядає так: лідером рейтингу, як завжди, є столиця, у якій одразу вісім соціальних продуктів мають найвищу ціну серед усіх регіонів України. Друге місце посідає Закарпаття з сімома продуктами з найвищою вартістю. Третя позиція в Київщини із чотирьома найменуваннями продуктів із соціального кошика. Херсонська область має 3 позиції, а замикає п’ятірку Волинська область – 2 позиції. 

Волинь має найвищі цінники на пшоно – 21,2 грн за кілограм при середній по Україні – 17,9 грн та молоко – 23,8 грн за кілограм при середній у країні – 22,1грн.

До загального списку з найвищими цінами не увійшли наступні області: Вінницька, Дніпропетровська, Донецька, Івано-Франківська, Кіровоградська, Миколаївська, Полтавська, Рівненська, Сумська, Тернопільська, Харківська, Хмельницька та Чернігівська.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024