стрічка

У ковельському парку відкрили довгоочікувану естраду

02 Липня 2018, 10:48
Естрада у ковельському парку 974
Естрада у ковельському парку

Цьогорічна ювілейна річниця Дня народження Ковеля — 500-річчя надання йому Магдебурзького права — ознаменувалася пам’ятною подією в житті громади — відкриттям нової паркової сцени. 

Про це пише «ПроКовель».

Її розпочали зводили ще близько двох років, із жовтня 2016. За цей час на будівництво культурного об’єкту витратили з міського бюджету близько 4,5 мільйона гривень. Кілька разів офіційне відкриття переносили, оскільки будівельники не вкладалися у строки здачі в експлуатацію. І лише тепер центральна сцена міста готова до використання. 

 


На урочисту церемонію з нагоди Дня Ковеля та відкриття паркової сцени до міста приїхали голова Волинської ОДА Олександр Савченко та народний депутат України Степан Івахів. Але спершу з вітальним словом звернувся мер Ковеля Олег Кіндер.

Він побажав громаді подальшого процвітання, а голова ОДА порадів, що місту й надалі щастить з його керівництвом та народними обранцями, які представляли і нині відстоюють інтереси мешканців 21 округу у стінах Верховної Ради. 

Підтримав слова губернатора і Степан Івахів. Зокрема, він мовив: «Я хочу сказати вам, що місто міняється, міняється правильно. Без перебільшення я скажу, що це заслуга мерії на чолі з Олегом Олексійовичем. Бачимо недоліки, критикуємо, але завжди тішимося, коли перерізаємо нові стрічки, а їх за останні роки в місті Ковель було перерізано надзвичайно багато».

Також народний обранець пригадав, як ще два роки тому він стояв на старій сцені і все непокоївся за її хиткий технічний стан. А тепер бачить гарну ошатну будову. Щоправда, з одним недоліком – відсутній навіс над глядацьким майданчиком.  

«Я пам’ятаю, як стояв на тій сцені і хвилювався, щоб дах не впав на голову. І дощ, сьогодні скажу, це нам підказка — керівникам, що не тільки ми маємо стояти сховані, а й люди мають бути під навісом. Ми знали, грошей не хватило. Будимо шукати і зробимо», — пообіцяв Степан Івахів. 

 

Олег Кіндер
Олег Кіндер

Олександр Савченко
Олександр Савченко

Степан Івахів
Степан Івахів

Також шановані гості міста взяли активну участь у церемонії нагородження переможців та лауреатів міського конкурсу-виставки дитячого малюнку «Ковель у серці моїм», присвяченого 500-річчю наданню Ковелю Магдебурзького права. Він відбувся дещо раніше, однак відзнаки було погоджено вручати у День міста. 

Голова журі конкурсу, директор дитячої художньої школи імені Андроника Лазарчука Олена Цьомик озвучувала прізвища нагороджених а Олександр Савченко, Степан Івахів і Олег Кіндер вручали юним художникам грамоти і пам’ятні подарунки. До слова, у художньому вернісажі взяло участь 107 учасників, які представили 117 робіт, з них — 25 стали переможцями у різних вікових групах і стільки ж отримали заохочувальні відзнаки. До них приєдналися й викладачі, які готували своїх учнів до конкурсу.

А опісля, не зважаючи на дощ, який розпочався у другій половині дня, і все не хотів вщухати, центральну сцену Ковеля заполонили творчі колективи міста. 



Коментар