стрічка

Тридцять молодих сімей отримали квартири в Ковелі

01 Липня 2018, 14:28
981

Сьогодні, 1 липня, тридцять молодих сімей отримали квартири в Ковелі за програмою Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву.

Про це повідомляється на сторінці голови Волинської ОДА Олександра Савченко у Фейсбук.

Зведення багатоквартирного житлового будинку по вулиці Володимира Кияна, 70-Б у Ковелі розпочалося ще у 2007 році з плановим терміном вводу в експлуатацію того ж року. Проте, протягом наступних років терміни неодноразово переносилися. Згодом його розділили на дві черги. У листопаді 2013 року – 1 чергу здали, а 30 червня 2018-го, в переддень міста Ковеля, перерізали стрічку і в будинку другої черги, який обійшовся у 20,5 мільйонів гривень

30 сімей, які отримали квартири, мали змогу взяти пільгові довготермінові кредити за Державною програмою забезпечення молоді житлом. Голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Сергій Комнатний повідомив, що в поточному році фонд вперше за останніх чотири роки має в Законі про державний бюджет достатнє фінансування, тому такі програми доступного житла й надалі розвиватимуть.

«Хочу привітати майбутніх новоселів, які житимуть в цьому будинку. Бажаю Вам миру й злагоди, нехай у Ваших домівках завжди лунає дитячий сміх, адже тут - 11 багатодітних сімей. У Волині є велике майбутнє – через зростання народжуваності. Тому, консолідуючи зусилля держаної влади та органів місцевого самоврядування ми повинні ще не один такий будинок побудувати», – сказав Сергій Комнатний .

Зокрема, за словами Сергія Олександровича на поточний рік в органах місцевого самоврядування вже закладено 227 мільйонів гривень на фінансування молодіжних програм і програм доступного житла. 

Ключі до квартир вручив голова облдержадміністрації Олександр Савченко.

«Я бачив історію цих будинків і радію, що 30 сімей мають сьогодні щастя, мають світле майбутнє. І дівчата вже напевно думають, де будуть вазончики, де будуть шторки. Ну а чоловіки думають, де на це все взяти кошти. То ж я Вам бажаю щастя. Нехай в кожну квартиру зайде «домовичок», якого Ви чекаєте. Щоб він Вам крани закручував, сусідів втихомирював, музику приглушував та робив все, що потрібно. Щастя, душевного затишку та побільше посмішок у нових домівках!», – сказав голова Волинської ОДА Олександр Савченко.

 




Фото: Сергій Комнатний
Фото: Сергій Комнатний


 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024