стрічка

У Нововолинській школі буде цілорічний басейн за 1,2 мільйона гривень

30 Червня 2018, 17:19
4126

Цілорічний басейн та велика тренажерна зала: у Нововолинській школі №6 планують суттєві зміни.

Про це повідомляють на сайті «БУГ».

У школі навчаються 800 учнів, а з нового навчального року їх побільшає щонайменше ще на півсотні. Безкоштовний басейн у закладі діє давно, але доступний він лише в опалювальний сезон.

Директор ЗОШ №6 Іван Пукля зазначив, що вартість обслуговування басейну та сонячних колекторів становить 1,2 мільйона гривень. 

Народний депутат України Ігор Гузь на запрошення дирекції прибув оглянути школу й басейн. Також з депутатом працювали начальник управління освіти Нововолинська Ольга Лакиш і помічники нардепа: Андрій Бокоч, Борис Карпус і депутати Нововолинської міської ради Валерій Мних, Володимир Шаповал і Богдан Бадзюнь.

«Ми змогли «запустити» роботу басейну у школі №5 у Володимирі-Волинському, що не працював 25 років. Також планується – ремонт басейну в ДНЗ №9, аби з раннього віку діти навчалися плавати. Самому подобається цей вид спорту, тому, переконаний, що й діти повинні мати можливість навчитися плавати, тим паче, що стан басейну задовільний», – поділився Ігор Гузь.

Також нардеп додав, що необхідно узгодити із міською владою можливості співфінансування теплопостачання. Він запропонував, аби третину загальної вартості надали у міській казні, а 2/3 частини він намагатиметься «вибити» з державної субвенції на соціально-економічний розвиток.

Також Іван Пукля провів екскурсію делегації спортивною залою, у якій необхідно провести ремонт стін та стелі.


«У колишньому приміщенні, де були тренажери, зараз навчаються діти, зробили там клас. Учнів у нас навчається багато, саме тому були змушені винести обладнання, аби діти мали де здобувати знання»,  – зазначив учитель фізкультури Роман Івановський.

За словами Романа Івановського, учителі самі готові працювати над ремонтними роботами, аби молодь мала де займатися фізичним розвитком.

«За нашими підрахунками, за умови що все робитимемо власними силами, потрібно 116 тисяч гривень, аби довести до ладу майбутню тренажерну залу», – додав директор школи.

Народний депутат Ігор Гузь запевнив, що для капітального ремонту в цьому приміщенні необхідно щонайменше півмільйона гривень. Їх, зазначив нардеп, готовий лобіювати з державної казни.

Домовилися, що дирекція Нововолинської школи №6 порахує повне переоснащення приміщення під тренажерний зал та подасть пропозицію народному обранцю, аби він посприяв у втіленні цього задуму. Поки ж,  спортивне обладнання стоятиме у підвальному приміщенні.



 

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024