стрічка

Маневиччина: за кілограм зібраної чорниці в місцевий бюджет надходить гривня

29 Червня 2018, 10:10
Маневиччина: за кілограм зібраної чорниці в місцевий бюджет надходить гривня 868
Маневиччина: за кілограм зібраної чорниці в місцевий бюджет надходить гривня

Сезон заготівлі другорядних лісових матеріалів у поточному році офіційно розпочався із 16 червня.

Про це повідомив відділ з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації.

Станом на 25 червня 2018 року ліміти на заготівлю ягоди чорниці отримали 27 суб’єктів господарювання в обсязі 172,5 тонни.

До місцевих бюджетів надійшло 178.5 тисяч  гривень рентної плати за здійснення побічних лісових користувань у розмірі 97,8 копійки за 1 кілограм.

В Маневицькому районі створили постійно діючу комісію з координації дій державних органів, що здійснює контроль за заготівлею другорядних лісових матеріалів, побічних лісових користувань та використання корисних властивостей лісів.

До складу комісії увійшли представники районного відділу поліції, податкової інспекції, державних лісогосподарських підприємств, екологічної інспекції, управління фінансів, ЦНАПУ, представники Колківської та Прилісненської об’єднаних територіальниї громад та інші.

Очолив комісію перший заступник голови райдержадміністрації Андрій Бурак.

Розподілом  використання лісових ресурсів при здійсненні побічних лісових користувань на 2016-2020 роки затверджений щорічний ліміт заготівлі ягоди чорниці на території Маневицького району в обсязі 500 тонн.

Члени комісії вже провели 3 рейдових виїзди з питань контролю за заготівлею другорядних лісових матеріалів на території Куклинської, Троянівської, Черевахівської, Будківської, Комарівської, Старочорторийської та Цмінівської сільських рад.

Під час проведення цих рейдів із вказаних вище сільських рад, до роботи вдалось залучити Комарівського сільського голову Сергія Ліщука та соціального працівника Троянівської сільської ради, депутата районної ради Олександра Шкоду.

Решта сільських голів не проявила ініціативи брати участь у рейдах.

За результатами проведених рейдів комісія склала 1 протокол про порушення екологічного законодавства.

«Найбільше в легальній заготівлі ягід повинні бути зацікавлені сільські, селищні голови, адже з кожного 1 кг ягоди 1 гривня йде в бюджети місцевих рад.  І сумарно це достатньо велика сума. Особливо для найбідніших сільських рад», ‒ зазначив голова райдержадміністрації Андрій Линдюк.

Тому очільник району звернувся до сільських та селищних рад з порадою.

«Контролюйте це питання на місцях, у разі виявлення фактів незаконної заготівлі, відразу телефонуйте чи в поліцію чи до голови районної комісії. Бо наразі якраз той період року, який дає можливість максимально наповнити місцеві бюджети», ‒ йшлося у зверненні голови РДА.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024