стрічка

На Волині продають небезпечні дитячі іграшки

28 Червня 2018, 13:40
1624 Джерело: Be-happywoman.ru

На Волині працівники ГУ Держпродспоживслужби встановили факт розповсюдження іграшок, які при їх використанні, становлять загрозу для здоров`я дітей.

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби у Волинській області.

На пакуванні іграшок виробником та імпортером не зазначено інформації про безпечність іграшки та попередження щодо безпечності, які повинні відповідати вимогам законодавства про мови, виробником та імпортером на іграшці чи її пакуванні не зазначено власне найменування та адреса.


 

Зразки продукції відібрано для проведення відповідної експертизи (випробувань), щодо безпечності іграшок. На підставі одержаного від Випробувальної лабораторії ДП «Львівстандартметрологія» протоколу випробувань встановили, що продукція (іграшка «Smash water ball», торгова марка не зазначена, виробник та імпортер невідомий) не відповідає вимогам.

Відсутнє маркування на іграшці чи її пакуванні про те, що вона не призначена для дітей віком до 36 місяців і може бути небезпечною для них, не містить застерігального напису. Іграшка має оболонку яка після відповідного випробування на розтяг розірвалася. Потрапляння наповнення іграшки у рот може спричинити удушення, а при потраплянні до шлунково-кишкового тракту може призвести до його механічного ушкодження.


 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024