стрічка

На меморіальній дошці на честь загиблого волинянина знайшли помилку

26 Червня 2018, 12:19
1069

У Волинській ОДА помітили, що в тексті, написаному на меморіальній дошці, встановленій на честь загиблого земляка, учителя військової підготовки Юрія Лелюкова, забули поставити розділовий знак.

Це помітили члени комісії у справах увічнення пам’яті учасників АТО, жертв війни та політичних репресій Волинської ОДА, - інформує БУГ. 

Посадовці знайшли пропущений розділовий знак у написі на меморіальній дошці Юрію Лелюкову, встановленій нещодавно лідером Соціалістичної партії України Іллею Кивою.

Нагадаємо, що 28 травня 2018 в селищі Іваничі на будинку, де проживав вчитель початкової військової підготовки Юрій Лелюков, що у 1984-му році закрив собою гранату і врятував учнів, відбулось відкриття меморіальної дошки на його честь.

На відкритті був присутній лідер Соціалістичної партії України, колишній радник міністра внутрішніх справ Ілля Кива. 

В соцмережі він написав, що встановив пам’ятну дошку саме зараз, бо раніше не знав про цей подвиг.

У Іваничівській РДА натомість повідомляють, що її встановлення проведено без погодження з місцевою владою та розгляду комісій, тому заступник голови райдержадміністрації Людмила Войтович звернулася з відповідним питанням в область.

На засіданні комісії у справах увічнення пам’яті учасників АТО, жертв війни та політичних репресій, яку проводила заступник голови обласної державної адміністрації Світлана Мишковець, розглянули звернення Войтович.

Присутні 7 членів президії обласної комісії постановили, що текст потрібно відредагувати, так як відсутній розділовий знак – кома.

Нагадаємо, над військовою частиною А 1008, що дислокується у місті Володимирі-Волинському шефство візьмуть керівники всіх 16 районів Волині.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024