стрічка

Через жахливі умови проживання у волинянки забрали сина

25 Червня 2018, 09:51
3425

З метою захисту інтересів дитини служба в справах дітей Шацької РДА за участі інспектора ювенальної превенції сектору вилучила від матері 16-річного сина.

Проживання з матір'ю було небезпечним для його здоров'я і морального виховання, пише у Facebook начальник сектору ювенальної превенції ГУНП у Волинській області Інна Остапович.

Матір неповнолітнього неодноразово притягувалася до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 184 КУпАП, ч. 3 ст. 184 КУпАП, вона систематично зловживала алкогольними напоями, не забезпечувала сина належними умовами проживання та виховання. 

Через відсутність засобів для існування в травні цього року неповнолітній вчинив незаконне проникнення в чуже приміщення з метою переночівлі та перегляду телепередач. 

18 червня на час перевірки дитини за місцем проживання в квартирному приміщенні виявлено повторність правопорушень з боку матері: відсутні належні засоби для існування, немає підлоги, продуктів харчування, засобів гігієни. По хаті було розкидане сміття, велика кількість пляшок з-під алкоголю, рештків від тютюнових виробів.

Матір зранку в п'яному вигляді не знає, де перебуває на час перевірки її син та де перебував останній в нічний час.

Матір неповнолітнього притягнули до адміністративної відповідальності за ч. 2 ст. 184 КУпАП. Дитину тимчасово поміщено до притулку для дітей в м. Рожище. На даний час з неповнолітнім працюють психологи, вирішується питання про направлення дитини на час літнього сезону на оздоровлення. 

Матері дитини надали час для усунення причин, які перешкоджали належному проживанню та вихованню сина.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024