стрічка

Роздрібна торгівля алкоголем і цигарками збагатила місцеві бюджети Волині на 45 мільйонів

21 Червня 2018, 13:02
1405

Легальна роздрібна реалізація алкогольних напоїв і тютюнових виробів  – суттєве джерело надходжень до бюджетів громад.

Про це інформують у відділ організації роботи ГУ ДФС у Волинській області.

У січні-травні 2018 року на Волині сплатили 45,1 мільйона гривень акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизної продукції.

«Сума отриманого громадами роздрібного акцизу відповідає очікуваним показникам та перевищує індикативні на 6 відсотків. Тобто, фактичні надходження свідчать про дотримання законодавчих норм у сфері реалізації підакцизної продукції більшістю волинських суб’єктів господарювання, котрі реалізують алкогольні напої і тютюнові вироби в роздріб. Варто відзначити, що до бюджетів громад також надійшло майже 6,3 мільйона гривень плати за ліцензії на право роздрібної реалізації підакцизної продукції, що теж більше індикативу на 14 відсотків», - зазначає начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Керівник волинських фіскалів підкреслила, що лише легальна торгівля лікеро-горілчаною та тютюновою продукцією – додаткове джерело наповнення бюджетів громад. Тож громадський контроль та принципова позиція споживачів в питанні  реалізації підакцизної групи товарів не лише сприятимуть надходженню додаткових коштів до бюджету, а й убезпечать від реалізації неякісної продукції.  

У ГУ ДФС у Волинській області звертають увагу споживачів підакцизної продукції, що лікеро-горілчані та тютюнові вироби повинні містити марку акцизного податку встановленого зразка, а в чеку на придбання такого товару має бути відображена сума акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизної продукції.

Отож, якщо Ви володієте інформацією про реалізацію, зберігання фальсифікованих алкогольних напоїв і тютюнових виробів, немаркованих марками акцизного податку встановленого зразка, реалізацію таких товарів особам, які не досягли 18 років, чи торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності ліцензій, варто повідомити про такі факти  за номерами телефонів у м. Луцьк (0332) 777102 (чергова частина ГУ ДФС у Волинській області), або (0332) 724414 (управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Волинській області). Своє повідомлення Ви можете також надіслати поштою за адресою:  м. Луцьк, Київський майдан, 4 (конфіденційність гарантується).

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024