стрічка

Аграрії з Волині відвідали підприємства Польщі

20 Червня 2018, 18:07
1385

Упродовж трьох днів представники ОТГ з Волинської та Рівненської областей та Департаменту агропромислового розвитку Волинської ОДА взяли участь в освітньому візиті до Польщі з метою знайти нові контакти та перейняти досвід від колег з міст Люблін та Сандомир.

Поїздка відбулася в рамках реалізації проекту «Західноукраїнський садівничо-городницький кооператив», який спрямований налагодити співпрацю між агропідприємцями з Волині та Люблінського і Свентокшиського регіонів. Реалізовує проект Товариство «Інтеграція Європа–Схід» із Кельце та Волинська обласна громадська організація «Фонд місцевого розвитку» в рамках програми розвитку «Польська допомога» Міністерства Закордонних Справ РП.

Розпочався візит з участі української делегації в III Польсько-Східній  конференції PUIG Lub-Invest у Любліні. Під час конференції Кшиштоф Каліта, голова товариства «Інтеграція Європа–Схід» та керівник проекту, презентував результати проекту 2017 року («Підтримка українсько-польських ініціатив щодо розвитку садівництва та ягідництва у Волинській області») та завдання цьогорічного. У рамках зустрічі агропідприємці мали можливість поспілкуватися з представниками Польсько-української господарської палати, Люблінської аграрної палати, польськими експертами та підприємцями.



 

В рамках другого дня візиту відбулося знайомство з Адамом Фурою, директором сільськогосподарського консультативного центру в м. Сандомир, який має багаторічний досвід співпраці з українськими ягідниками та садівниками, а також з Пьотром Лісовським, експертом Консультативного центру сільського господарства в Сандомирі.

Представники аграрної сфери Волині й Рівненщини кілька підприємств Польщі. В Інкубаторі з переробки в Двікозах (Осередок промоції та підтримки аграрного підприємства) було представлено технологію переробки ягід і кожен з учасників зміг долучитися до виробництва і власноруч виготовити джем.



 

 Власник підприємства «Винниця Сандомирська» провів екскурсію плантаціями виноградників, представив технологію виготовлення вина, організував дегустацію. «Винниця Сандомирська» та «Сандомирські сири» виготовляють екологічно чисті продукти.


 

Делегація з Волинської та Рівненської областей відвідала садівничо-овочеву групу «Золотий сад» (Самбожець), де були представлені найновіші технології щодо зберігання яблук. 

«Я дуже радий, що мав можливість побачити господарства в Польщі, дізнатися особливості технології вирощування фруктів та овочів. З підприємств найбільше мене вразив «Золотий сад», де використовують холодильні установки та конвеєрну стрічку. Дякуємо організаторам з Польщі за цікавий освітній прийом», – зазначає учаник делегації Сергій Петровський.


 

Наприкінці другого дня візиту на українців чекав надзвичайно приємний сюрприз – відвідання історичної частини королівського міста Сандомир, яке розташоване на семи пагорбах, насолодитися краєвидами Сандомирської височини, що спадає крутими схилами  в долину річки Вісла.

Третій день розпочався з відвідин Господарства Яхимек.  Підприємство спеціалізується на вирощуванні овочів (моркви, цибулі, шпинату), фруктів і ягід (малини, яблук). Власник Яцек Яхимек, який працює на ринку з 1993 року, показав масштаби власного підприємства та розповів про особливості вирощування малини.








 

Читайте також:

На Волині створюють кооператив виробників фундука

Як на Волині розподілили 8 мільйонів дотації для аграріїв

Волинські фермери створюють перший сільськогосподарський кооператив виробників картоплі

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром