стрічка

Лучанин поділився роздумами про «поважних» людей

19 Червня 2018, 23:34
Володимир Павлік 1198
Володимир Павлік

Володимир Павлік прочитав на своєму YouTube-каналі оповідання «Поважні персони» зі збірки «Овації, або замальовки з натяком». 

«Йду ввечері по Страсбургу...тут буваю часто. Район, що розташований поблизу усіх європейських інституцій дуже шикарний, -дво і триповерхові будинки-маєтки, які пам'ятають ще Наполеона, потопають у зелені і виглядають стильно. Так-так, стильно, бо такий стиль, що не набридає, не проходить... якось так, своєрідно.  

Думаю, хто я такий у цьому світі ? Ось тут життя! Справжнє! Ось тут - представництво, далі посольство, а тут - єврофонд гуманітарних ресурсів, далі європейський центр, а ось - європейська комісія з питань... А питань у людства багато... У цих будинках вікна не зашторені, видно, що вирує вечірнє життя, прийоми, зустрічі, поважні люди... Літні дворики гарні, зелені та затишні...у них також спілкуються одягнені у вечірнє спокійні люди... Подумав: можливо, і я десь засвічуюсь, то ж також буваю на вечірках, зустрічах, прийомах... Можливо, про мене також, як про серйозного подумають, важливого, поважного?

Проходжу повз шикарного будинку фешенебельного кварталу... Виходить із під'їзду гарно вдягнутий, у костюмі солідний, але спортивної статури мужчина та при краватці, та в капелюсі... Гарною ходою проходить тихою вечірньою вулицею повз мене. Чую легкий скрежет, оглянувся: то він відкриває замка, яким пристебнутий до стовба велосипед.  Якось нелогічно.

 У моїй уяві це справжній француз: серйозний, стильний, впевнений, спроможний, самодостатній...так потужно виглядає! А, зрештою, він же не знав, що я про нього подумав. Він сів на ровер і поїхав. От і подумалось мені - чи варто перейматись, хто і що про тебе  думає ? Сів собі на ровер і поїхав...якось так. Кому як виходить, як кому зручно... І не варто за когось додумувати, який він, створювати якийсь образ... Кожен такий, який є. Якось так. Часто зовсім не такий, як про нього думають. Часто - набагато кращий

А ще стало ну дуже цікаво, куди діваються, як живуть, чи цікаво жити оцим важливим людям? Як їм живеться, коли полишають важливі посади, теплі місця ? Можливо, їм і не так живеться, як ми за них додумуємо ? Впевнений, що набагато простіше.  Якось так... Я про Європу, а ви?»

Читайте також«Туристи – нудисти»: як волинян розхвилювали оголені угорські дівчата

Активний лучанин вже два десятиліття організовує «народну дипломатію». ІНТЕРВ'Ю

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024