стрічка

Кому і скільки: у Шацьку визначили переможців конкурсу місцевих ініціатив

20 Червня 2018, 09:18
954

В Шацькій районній раді відбулося засідання конкурсної ради районного конкурсу проектів місцевих ініціатив. Під час засідання члени ради розглянули проекти, подані на конкурс та визначили яким чином буде розділено конкурсний фонд.

Про це повідомляють в Шацькій районній раді.

На початку травня Шацька райрада уже вдруге оголосила інвестиційний конкурс проектів між навчальними закладами району, написання яких допоможе вирішити деякі проблемні питання шкіл. Організували змагання для того, аби навчити самостійно залучати кошти з різних джерел, а також брати безпосередню участь реалізації проектів. Адже лише деякі навчальні заклади району мають практику проектної діяльності.

Бюджет конкурсу складає 200 тисяч гривень, які передбаченні з залишків освітньої субвенції. Обов’язковою умовою є співфінансування учасниками проекту не менше 5% від загальної суми витрат, необхідних для реалізації проекту. За умовою конкурсу, від одного навчального закладу можна було подати два проекти, максимальна загальна вартість яких 100 тис. грн. Варто зазначити, що цьогоріч, на конкурс надійшло 7 проектів, що відповідають вимогам, та допущено до участі в конкурсі. Минулого року їх було лише 3. 

Першим до районної ради надійшов проект від школи села Смоляри-Світязькі. Там ремонту потребує корпус початкових класів. Загальний бюджет 105 тисяч гривень, з районного бюджету передбачалося фінансування коштів у сумі 98,2 тисячі гривень.

Проект «Затишний клас» зі школи села Пульмо передбачає закупівлю шкільних меблів та оргтехніки для учнів 5-го класу, загальна вартість - 35,9 тисяч гривень. Керівниками проекту залучено кошти благодійного фонду, батьківського комітету, а з районного бюджету автори проекту просять 26,5 тисячі гривень.

До участі в конкурсі заявку подали і зі школи села Підманево, яким передбачили придбання інтерактивної дошки, проектора, дисплея та закріплювача оргтехніки для створення електронної платформи навчання для Нового освітнього простору. Загальна вартість пректу — 52,5 тисячі гривень.

У ЗОШ І-ІІІ ступенів села Пулемець потрібно замінити двері. Заміна дверних конструкцій, за проектом, коштує 32,8 тисячі гривень, з яких фінансування з районного бюджету — 26,9 тисяч гривень.

Проект «Кухня майбутнього» передбачає закупівлю у шкільну їдальню селі Світязь нового устаткування: електросковорідки, морозильної камери, електром’ясорубки, витяжки на суму 50 тисяч гривень, з них з районного бюджету — 47,5 тисячі гривень.

Відразу два проекти на розгляд конкурсної ради надійшло від школи села Острів’я. Завдяки реалізації проекту «Гарний звук — шанс бути почутим» планується придбати для школи колонку та мікрофон, загальна вартість – 20 тисяч гривень (кошти районного бюджету — 19 тисяч гривень). Проект «Спорт — запорука здоров’я» передбачає придбання спортивного обладнання на 10 тисяч гривень (кошти районного бюджету — 9,5 тисяч гривень).

За рішенням конкурсної комісії було вирішено три проекти профінансувати в повному обсязі, а інші — частково. Отже, кошти між проектами члени конкурсної ради вирішили розподілити так:

1. «Здійснення ремонту корпусу початкових класів з метою створення умов для забезпечення рівного доступу громадян до якісної освіти та оновлення матеріально-технічної бази школи» (ЗОШ І-ІІ ст.с.Смоляри-Світязькі) – частково у сумі 68,5 тис грн, в зв’язку з тим, що проектом передбачені роботи, які не можуть бути профінансовані за рахунок коштів освітньої субвенції.

2 .«Затишний клас» ( закупівля шкільних меблів та оргтехніки для учнів 5-го класу) (ЗОШ І-ІІІ ст.с.Пульмо) – 26,5 тис грн, що становить повну вартість проекту.

3 .«Створення електронної платформи навчання за стандартом Нового освітнього простору» (ЗЗСО І-ІІ ст.с.Підманево) — 26,5 тис грн, що дозволить придбати інтерактивну дошку. Варто зазначити, що проектом планувалася закупівля обладнання, яке уже придбано для шкіл в межах організації навчання за стандартом Нового освітнього простору.

4 .«Заміна дверей в ЗОШ І-ІІ ст. с.Пулемець» (ЗОШ І-ІІ ст. с.Пулемець) — в повному обсязі 27 тис грн.

5. «Кухня майбутнього» (модернізація харчоблоку ЗОШ І-ІІІ ст. с.Світязь) — 33 тис грн, що дозволить школі придбати електросковорідку, електром’ясорубку та витяжку для харчоблоку.

6. «Гарний звук — шанс бути почутими» (ЗОШ І-ІІ ст. с.Острів’я) — 9 тис грн, на які школа придбає необхідні колонку та мікрофон. Як повідомила Людмила Єрофєєва, начальниця відділу освіти, молоді та спорту Шацької районної державної адміністрації, ноутбуками, купівлю якого передбачено в проекті, школи будуть забезпечуватися в рамках організації навчання за стандартом Нового освітнього простору.

7. «Спорт — запорука здоров’я» (ЗОШ І-ІІ ст. с.Острів’я) — в повному обсязі 9,5 тис грн..

В районній радді нагадують, що реалізувати проекти необхідно до 25 грудня 2018 року.


 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024