стрічка

«На держслужбу не йдуть по зарплату», «Не сидіть у фейсбуці!» та інші гучні заяви замголови Нацдержслужби у Луцьку

18 Червня 2018, 14:00
Володимир Купрій, перший замголови Національного агентства України з питань державної служби 2354
Володимир Купрій, перший замголови Національного агентства України з питань державної служби

У Луцьку відбулися урочистості з нагоди 100-річчя створення української державної служби.

Волинські чиновники зустрілися з першим заступником голови Національного агентства України з питань державної служби Володимиром Купрієм 18 червня.

Київський гість зазначив, що нині в країні триває реформування державного управління. А відтак є велика потреба у професіоналах. Адже лише з фахівцями можна побудувати ефективну державу. Посадовець запевнив, що у державній службі України уже поступово впроваджуються європейські стандарти.

«Хочете змінювати державу? Не сидіть у фейсбуці, а йдіть працювати у владу», – закликав Володимир Купрій.

На його переконання до підбору кадрів потрібно підходити так само, як підходять до набору персоналу бізнесові структури . Тобто перш за все у ціні має бути професіоналізм. Однак чиновник ухилився від запитання стосовно підвищення рівня зарплати.

Зокрем,а під час зустрічі директор департаменту агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації Юрій Горбенко запитав у Володимира Купрія про фінансові стимули, які чекають на держслужбовця після реформ.

«У державну службу йдуть працювати не за зарплату і не за пенсію. Ви ж не за цим сюди прийшли?», – відповів головному аграрію Волині Володимир Купрій, чим викликав у присутніх іронічні посмішки.

У той же час, схоже професіоналів справді бракує. Адже, зі слів Купрія, з оформленням документів дерслужбовцями – справжня трагедія. Зокрема, бажає кращого рівень володіння державною мовою.

«Документи приходять безграмотно написано. І найгірше – це є нормою!», –  обурився посадовець і наголо вис, що в першу чергу при прийомі на державну службу потрібно вимагати від претендентів знання української мови.   

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024