стрічка

На Іваничівщині освятили воду в цілющому джерелі

15 Червня 2018, 16:47
1535

В десяту п’ятницю по Великодню духовенство Іваничівського благочиння освятили воду в цілющому джерелі «Ракова криничка», що знаходиться в селі Старосілля на Іваничівщині.

Водосвятний молебень очолив благочинний Іваничівського благочиння отець Ярослав Мельничук. В урочистостях взяли участь голова Іваничівської районної ради Андрій Бадзюнь та його заступник – Юрій Мазурок, - інформує прес-служба райради.



Голова ради у своєму виступі привітав присутніх зі святом, наголосив про єдність України та єдину Українську Помісну Церкву.

По завершенні дійства місцевий настоятель храму Іоана Богослова отець Михайло Мороз подякував благочинному та духовенству за спільну молитву.

Довідково: Одна з легенд про «Ракову криничку» оповідає, що в далеку давнину з царської тюрми втік неправдиво засуджений в’язень. Він ішов тими місцями, і коли сили його залишили від спраги, упав. І раптом сталося чудо: із землі почало розливатися джерело, із води виліз рак, який клішнями перекусив кайдани, тож утікач залишився жити. Через деякий час там облаштували криницю, що стала називатися Раковою. Вода з неї помічна, багато людей зцілилося нею.

Читайте також: Показали всю красу цілющого джерела, що на Іваничівщині




 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024