стрічка

Учні однієї з луцьких шкіл створюють власний екологічний проект

16 Червня 2018, 15:00
Учасники флешмобу 1415
Учасники флешмобу

Активісти Луцької гімназії № 21 хочуть реалізувати проект «Zero Waste Day», тобто день без відходів.

Команда Луцької гімназії № 21 імені Михайла Кравчука «Справжні лучани» перемогла  у конкурсному відборі на проект «Zero Waste School». Про це виданню Район.Луцьк розповіла педагог-організатор гімназії Тетяна Куса.

Члени команди «Справжні лучани»
Члени команди «Справжні лучани»

 

Команда з Луцька їздила до Києва, де взяла участь в спеціальному тренінгу. Там діти вчилися вповаджувати культуру сортування сміття, вести перемовини, взаємодіяти всередині місцевих громад, опановувати шляхи вирішення складних ситуацій. На спеціальному семінарі школярі складали план власного проекту. Професійним досвідом поділилися провідні лідери зі сфери екології.

Команда з Луцька вирішила втілити в життя проект під назвою «Zero Waste Day», що означає провести день без відходів. Такий захід планують реалізувати у вересні.

Окрім того, у своїй школі діти  проведуть дводенний тренінг для учнів та вчителів, батьків освітнього закладу, під час якого навчатимуть їх правильно сортувати сміття  та заробляти цим на потреби школи та громади. 

А  у середу, 13 червня, в рамках реалізації проекту відбувся флешмоб «Ми за чисту Україну», ініційований членами команди «Справжні лучани». У дійстві взяли участь понад дві сотні відпочивальників пришкільного табору «Дзвіночок».

Учасники флешмобу
Учасники флешмобу

Екологічний флешмоб
Екологічний флешмоб

Читайте також: Кравчука: школа взяла під опіку вагітну кішку.

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром